tiistai 23. elokuuta 2016

Ensikosketus Hanoihin

Ensikosketus Hanoihin


Matka sujui mukavasti Aeroflotilla, vaikka Helsinki-Moskova ja Moskova-Hanoi välillä menevät koneet olivat kun yö ja päivä, sekä Helsingistä lähtö oli 2h myöhässä. Lentokone ruuassa ei pahemmin kehumista ollut, mutta palvelu oli todella ystävällistä ja lapset otettiin hyvin huomioon. Molemmilla lennoilla he saivat puuhapaketit. Elokuvat viihdyttivät hyvin, ja yölento oli hyvä valinta, sillä lapset nukkuivat osan matkasta. Itse en koneessa osannut nukkua, sillä asento oli huono, aina joku ravasi siitä ohi ja piti vahtia pienten unta..Lentokoneruoka 1. Leipää ja salaattia.
Lentokoneruoka 2. Kana, leipä ja mehu kelpasi sentään minullekin.


Lentokentällä tarkistettiin paperit niin moneen otteeseen, ettei sinne kyllä varmasti salaa pääse. Kenttä oli suhteellisen pieni, mikä ei sinäänsä haitannut ensikertalaisia maailmalla ollenkaan. Laukutkin löytyi helposti ja kaikki jopa tallella (lukuunottamatta suihkutettavaa deodoranttia, joka oli takavarikoitu Maija Poppasen laukusta, koska se on vaarallinen).
Ovesta kun astuttiin ulos, oli meitä vastassa lehmän hönkäys: lämmin ja kostea ilma. Suomen kuivaan ja viileään ilmaan tottuneille ensireaktio oli "Jee!". Mieli kyllä on muuttunut jo aikaa sitten, taisi muuttua jo samana iltana..

Olin löytänyt meille sopivan kaksion aikaisemmin facebookin kautta, mitä menimme katsomaan. Järkytys oli kyllä suuri (tiedetään, tiedetään, Aasiassa on erilaista kuin Suomessa, mutta joku taso silti meilläkin on). Seinät olivat lattiasta kattoon mustassa homeessa, patijat olivat kivikovat, ikkunasta ei nähnyt ulos, eikä se auennut, eikä kyllä ilmastointiakaan voinut kehua. Ei sinäänsä olisi haitannut että ulko-ovesta olisi astunut suoraan kadulle ja vieressä vilkas tie, mutta nuo muut asiat eivät nyt ihan olleet meitä varten..
Olin luottanut siihen, että asunto olisi edes suunnilleen sellainen kuin kuvissa (mitä ei ollut), enkä ollut katsonut mitään yöpaikkaa varalle. Vieraassa maassa, puutteellisella kielitaidolla on aina hyvä alkaa etsiä hotellia mihin yhdeksi yöksi pääsisi, sillä kiinteistövälittäjällä oli toinen asunto tiedossa minkä lupasi meille näyttää seuraavana päivänä. Lopulta 4 hotellissa käytyämme, löysimme viidennestä huoneen meille.
Huoneen löydyttyä vielä suuntasimme syömään, sillä lentokoneruuat ei kuitenkaan kovin kutsuvia ollut.

Esikosketuksesta voisin sanoa: liikenne on sekametelisoppa, ruoho on täällä vihreämpää ja lehmiä kävelee tien vieressä. Sähköt on vedetty niin, että vikaa ei varmasti ikinä löydy ja outoja kujia on joka paikassa.Matkalla lentokentältä keskustaan

Sähkö ilmassa
Kujalla


Saa nähdä mitä tästäkin vielä seuraa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..