torstai 25. elokuuta 2016

Vikko 2

Viikko 2

Tällä viikolla tuli bongailtua tätä paikallista katuruokaa. Ruoka on halpaa, mutta syytä en yhtään ihmettele. Lihat (ja muutkin) on auringossa päivän, ruoka keitetään kadulla, syödään "lasten pöydistä", astiat tiskataan kadulla likaisella vedellä.. Totta kai on katukeittiöitä, missä on ihan keittiö ja ruoka on hyvää, mutta itse pyrin välttämään ruokamyrkytystä täällä. Ehkä saan niitä kiloja jotenkin muutenkin karistettua kun asumalla vessassa syötyäni jotain epämääräistä..

Vitamiineja
Paikallinen lihatiski kadulla
Katuruokailua


Kohta ruoka on valmista

Tiskit tiskataan tässä
Täällä saat koota oman annoksesi

Lisäksi bongattiin käärmeviinat (älä vie Suomeen, se on laitonta!) ja "parantavat" juuret. Mitä isompi juuri sinulta löytyy kotoa, sen parempi taloudellinen tilanne on. Tai näiin kuulemma täällä uskotaan. Eli egon pönkitystä ja uskomusta parantavaan voimaan..

Purkitettuja juuria
Käärmeviinaa

Alkuviikko meni hotellin nurkilla norkoillessa ja ruokaa etsiessä. Loppuviikosta uskaltauduttiin taas lähteä kauemmas. Perjantaina koitettiin suunnistaa Leninin puistoon. No, ei me ihan sinne löydetty, meni vaan 3km vikaan, mutta päädyttiin toiseen puistoon. Täällä toisessa puistossa oli koiria vapaana, hylätty vesipuisto ja hyvipuisto, vihreä lampi jonka rantoja koristi selkää uivat kalat.

Puistossa puut kukkii
Hylätty karaoke kahvila

Kurkia
Hylätty maailmanpyörä


Auringonlasku puistossa


Koska kanssani yksikään päivä ei ole samanlainen, päädyttiin lauantaina Suomi-koulun kevätjuhlaan. Kevätjuhla oli enemmänkin yhdessä leikkimistä ja herkuttelua, kuin mihin Suomessa on totuttu.
Herkkuja tarjolla

Suomi-koulun pihalla vedetään köyttä

Juhlittuamme tarpeeksi, päätimme lähteä kävellen kohti hotellia. Lopputuloksen voi arvata: saatoimme eksyä muutamaankiin otteeseen. Illan tullen olimme löytäneet takaisin hotellille, useamman mutkan kautta.

Vähän väriä elämään
Veden päällä olevia taloja


Auringonlasku
 

Vaalit tulossa

Sunnuntaina päätimme vielä kerran kokeilla onneamme ja koittaa suunnistaa Leninin puistoon. Matkalla kävelimme taas kilpikonna järven ohi. Pakko ihailla täällä julkisilla paikoilla olevia istutuksia. Täällä oikeasti panostetaan niihin.
Leninin puistoon oli sisäänpääsymaksu (7000VND). Siellä oli huvipuistolaitteita lapsille (itse en kyllä omiani niihin päästänyt, sen verran karmivilta näyttivät). Siellä oli aikuisille erilaisia kuntolaitteita ja lapsille kiipeilytelineitä ja keinuja.  Joku hullu oli uimassa, toiset kalassa ja kolmannet kävelemässä. Eli varmasti jokaiselle jotain.

Hoan Kiem Lake

Hoan Kiem Lake

Bambeja Hoan Kiem Lakella

Vihdoin oikeassa puistossa: Lenin Park

 

Kaikkea nämä ihmiset täällä tekee
Paluumatkalle mahtui vielä vähän nähtävää.
Loppuun vielä muutama kuva viikon varrelta..

Täällä tykätään koristeista
Samurai vartioTaksin ikkunasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..