perjantai 30. joulukuuta 2016

Vuoronvaihto

Viikko 8

Hyvästejä ja jälleennäkemisiä.

Uusi viikko alkoi ukkosella. Koko päivän satoi. Edelleen, tykkään!
Jotain mistä en niin paljon tykkää, on se, että tänään söimme Maija Poppasen viimeisen aterian. Olemme niin kaavoihin kangistuneita, että päädyimme jälleen Geccoon syömään. Olimme todella tylsiä ja söimme kaikki saman aterian: valkosipulikanaa. Illasta vielä tavarat kaikilta kasaan, sillä aamusta on uusi suunta. Elämme siis muutoksen aikaa.

Ukkonen Tay Ho:n yllä.

Viimeinen ateria.


Niin siinä vaan kävi, että tiistai aamuna se Poppanen vaan meni ja jätti meidät! Mokoma rontti möntti! (Ilmoitti kyllä polttavansa passinsa heti Suomeen päästyään ja blokkaavansa minun numeron puhelimesta. Taisi tämä meidän rauhallinen Hanoin kesä olla hitusen muuta kun oltiin kuviteltu..) Vaihdossa tuli onneksi mun oma mörrimöykky! (Ei liikaa mitään lässyn lässyn liiba laabaa, mutta kyllä on sitä ollut ikävä!)
Tänään töissä oli hulinaa ja vilinää, johtuen siitä että oli vieraita. Ihan toivottua vaihtelua peruspäiviin.
Päivän päätteeksi menimme syömään, Geccoon. Kuulemma paremmat ribsit kun Suomessa. Saattoi yksi mojitokin upota ruuan aikana (ei kyllä minulle). Lisäksi vielä pari kuvaa uudelta hotellilta, sen "upeista" maisemista ja turvallisista rappusista.


Mojito.
 
Ribsejä.Mainostetut huippu maisemat!
Hyvältä näyttää.

Lapsiystävälliset rappuset menee perhehuoneeseen.

Keskiviikkona käytiin kahdella eri lätäköllä. Löysimme myös ruokapaikan, joka tosin oli ehkä vähän jotain muuta kun toivoimme.. Kolmet ranskalaiset tilattiin, tuli kahdet, olut oli eri kun tilattu, limemehu maistui kellarilta ja liharuokaan ei kuulunut kuin liha (ja pari säälittävää kurkun palaa), palvelua ei kunnolla englanniksi saanut, eikä vietnaminkielisestä ruokalistasta oikein iloa meille ollut.

Joutsenia löytyy lähes joka paikasta missä on vettä.

En edes halua tietää mitä tämä liha oli (kuulemma ihan ok makuista).
Vähän väriä elämään.
(Jos vielä joskus näkisin enemmänkin väriä..)

Maittavan aterian (huomatkaa ironia!) jälkeen suuntasimme eläintarhaan. Siellä oli kaiken näköisiä ja kokoisia vipeltäjiä, aina pienistä apinavauvoista norsuun. Apinat (tai mitä nyt ikinä olivatkaan) olivat todella huono tapaisia! Yrittivät hukuttaa kaveria! Eipä kyllä ihmiset sen fiksumpia ollut, jos vieressä on kyltti "älä ruoki" ja tungetaan sipsejä apinoille. Eläintarhaan oli ilmainen sisäänpääsy (tivoliin maksoi vaikka samalla alueella olikin.). Paikkaa en suosittele, jos oikeasti eläinten hyvinvoinnista välittää. Oli kyllä siistejä ja tilaviakin aitauksia, mutta oli myös niitä ei niin siistejä ja ei niin tilaviakin. Puolet koko eläintarhasta oli samoja apinoita. Loppu huipennus oli huvipuistolaitteiden hautausmaa! (Varmasti se oli jotain muuta, mutta meille se oli huvipuistolaitteiden hautausmaa.)
Loppuiltaan kuului vielä vaatekauppa, koska mies tuli pelkästään tietokoneen, lääkkeiden, passin, rahapussin, puhelimen ja sen laturin kanssa tänne. Mahtui iltaan vielä oksennuksien siivous. Taisi aurinko tehdä kepposet.

 
"ÄLÄ RUOKI APINOITA!"
Kolme norsuakin löytyi täältä.Huvipuistolaitteiden hautausmaa.

Eläintarhastakin löytyi useampi puistojumppa.

Vietnamissa ollessani olen nukkunut suhteellisen huonosti. MUTTA: Nyt kun joku peikkopoika nukkuu vieressä niin ei haittaa herätä öisin parin tunnin välein tai aamu viideltä kuuntelemaan vesisadetta. Vaikka kohta on jo 11v yhdessä tapeltu, niin kyllä minä taidan vieläkin tykätä siitä kuin hullu puurosta.
 

Töiden jälkeen kävin kaupassa ja pakko oli pysähtyä katsomaan mitä eristevillaa pullien päälle oli laitettu. Hotellilta suuntasimme syömään. Kuvassa Vietnamilainen pihvi (itse en sitä syönnyt).

Pihvi ja mojito.
Suolaisia "pullia".Tänään töissä kummasteltiin suomalaisten outoutta. Noh, ollaanhan me outoja! Sapassakin eräs amerikkalaisnainen totesi että kaikkein hulluimpia ihmisiä joita on tavannut, ovat suomalaiset. Otan tuon kohteliaisuutena!

Tänään myös tuli käveltyä kiitettävästi. Kierreltiin kaikenlaisia metallikojuja, työkalukauppoja ja ostettiin lukkoja. Virkistävää vaihtelua! Tulee katsottua Hanoita ihan uusin silmin, kun seuralainen vaihtuu. Käytiin syömässä, jäätelöllä ja yömarkkinoilla. Tuhlattuakin tuli jokunen dongi. Huomenna suunta kohti Halong Bay risteilyä.


Vaara!
Nam nam!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..