keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Retkellä Kymijoen rannalla

Mitä Kouvolassa voi tehdä lauantai päivänä? 
Seikkailuhenkiset voivat ainakin lähteä retkeilemään Suomen mahtavaan luontoon. 
Ikinä ei tiedä mistä itsensä löytää!

Pääsiäislauantaina minulla oli treffit ystäväni kanssa. Tekemistä ei vielä oltu päätetty, kunnes ehdotin lähteä Kymijoen rannalle Alakylän luontopolulle. Onneksi ystäväni on yllytyshullu ja oli heti valmis seikkailulle, vaikka ulkona oli kylmä auringon paisteesta huolimatta.

Ensin suuntasimme autolla Korialle Kymijoen sillan viereen. Oikealle puolelle siltaa pääsee Alakyläntieltä kääntyvän Läntisen ratatien kautta. (Jos päädyt väärälle puolelle siltaa, ei se haittaa, sillä sieltä pääsee myös toiselle puolelle.) Perillä odotti pieni parkkipaikka ja info taulu. Otimme koiran mukaan ja lähdimme polkua pitkin metsään.


Matka laavulle meni polkua ja pitkospuita pitkin. Matka ei ole pitkä (n. 900m) ja se sopii niin vauvoille kuin vaareillekin. Liikuntarajoitteisille ei valitettavasti sovi, mutta vastakkaisella rannalla sillan toisella puolella on Kymijoen rannassa myös laavu, jonne pääsee helpommin.Muutaman viikon takainen myrsky tehnyt tuhojaan..

Laavulla oli ruuhkaa, joten jatkoimme matkaa pysähtymättä ja pyörähdimme Kymijoen rannassa ihastelemassa auringossa paistattelevia joutsenia.


Laavun takaa lähtee rappuset alas..
On siellä kuusi joutsenta. Uskokaa pois!


Takaisin päin tullessa käännyimme toiselle polulle Lepoahon reitille. Lepoahon reitti kulkee hiekkatien kautta takaisin Läntiselle ratatielle, jota pitkin kävelimme sitten takaisin autolle. Matkaa tälle reissulle tuli n. 5km.

Vinkkejä Kouvolan alueen luoontoreiteille löytyy mm. https://www.sll.fi/kymenlaakso/pohjois-kymen-luonto/retkikohteet ja täältä https://kartta.kouvola.fi/IMS/fi?REQUEST=search,luontopolut .

Jos joku tietää jotain hyviä sovelluksia luontokohteisiin tai muuten vain haluaa vinkata jostain mielenkiitoisesta paikasta, otan kaiken tiedon mielelläni vastaan!

Yllytyshulluina päätimme vielä paluumatkalla koukata Kouvolan hyppyrimäelle ja kävellä ne kuuluisat hyppyrimäen portaat. Ylhäällä käytiin kääntymässä ja ihailemassa maisemia, sekä arvuuteltiiin kuinka lähelle kotia näkee. 

Siellä se koti jossain on.

#munbetonihelvetti


Semmoinen lauantai meillä. 

Mitenkäs teillä pääsiäinen meni?

Ps. Laura To travel is to live kertoo myös omasta näkemyksestään Kouvolasta, ja Annika Travellover kävi selvittämässä onko Kouvola Suomen epäromanttisin kaupunki.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..