tiistai 16. toukokuuta 2017

Tykkimäki Actionpark - huvia isoille ja pienille!

Tiistai iltapäivä Tykkimäki Actionparkissa.

Onko paikka vain lapsille tarkoitettu, vai löytyykö huvia kenties vähän isommillekin? 


Prisma-keskus Kouvola
Paikasta ei voi erehtyä!

Tiistiana 9.5. Mannerheiminlastensuojeluliiton Myllykosken jäsenille perheineen järjestettiin 95. vuotis juhlavuoden kunniaksi ilmainen sisäänpääsy Tykkimäen Actionparkiin. Tykkimäki Actionpark sijaitsee Kouvolan Prisma-keskuksessa, osoitteessa Tommolankatu 9, Kouvola. Actionpark avattiin lokakuun lopussa 2016. Itselleni tämä vierailu oli ensimmäinen, riiviöni olivat päässeet Mamman, Tädin, Enon ja Serkun kanssa siellä jo käymään Joulupukin avustuksella.


Tykkimäki actionpark
Tykkimäen Kusti ja Kerttu esillä.

Kouvola
Tavarat saa jätettyä lukittaviin kaappeihin vierailun ajaksi, vaatteille on naulakot.

Kartta sisätiloista
Kartta Actionparkin tiloista

http://www.tykkimaki.fi/actionpark/
Kartta yläkerran tiloista.

Paikan päälle saapuminen on helppoa, johtuen Prisman isosta parkkipaikasta. Actionparkia ei voi olla löytämättä, joko katselee ympärilleen, tai seuraa lasten naurua ja hihkumista. Kassalla oleva työntekijä on todella ystävällinen. Nyt selvisin pelkästään kortin vilautuksella, normaalit lippujen hinnat löytyy täältä.

Ensimmäiseksi lapset hävisivät väärinpäin talon uumeniin. Sisään ja ulos pääsi niin montaa reittiä ja sisälläkin oli esteitä joka lähtöön, että yritäppä siinä sitten pienten ketterien vientiöiden perässä pysyä!

Tykkimäen huvipuistostakin tuttu yllätysten talo alias väärinpäin talo.
Väärinpäin taloVäärinpäin taloVäärinpäin talo
Väärinpäin talo

Väärinpäin talo

Väärinpäin talo

Vieressä oli keppihevoset kauniisti parkissa. Keppihevosille sai tehdä itse esteistä radan, mikäli haluaa tutustua maailmalla asti tunnettuun ilmiöön. Täällä radalla oli milloin pieniä poikia ja milloin isompia tyttöjäkin. Keppihevostelu sopii siis hyvin kaikille! Keppihevosten vieressä oli leikkinurkkaus isoille legoille tai keikkua mehiläisessä.


Keppihevosia
Hevoset parkissa odottamassa ratsastajia.mehiläinen

Takana oli köysirata, joka osoittautui lapsien lemppariksi. Äiti ei voi olla samaa mieltä, sillä molemmilta lapsilta meni sukat ihan puhki muutaman tunnin remuamisella ja kiipeilyllä.


Köysiradan jälkeen pelattiin kierros minigolfia. Ensimmäiset pari reikää se oli äitistäkin kivaa, kunnes riiviöt keksi miten pelataan ja rökitti äitin ihan mennen tullen!

Minigolf
Minigolf.

Ennen tramboliinia ja kuutiomerta riiviöt esittelivät taitojaan potkulautailussa.


Potkulautaparkki
Potkulautaparkki
Potkulauta rata

Kypärä päähän ja kovaa menoa!


Tykkimäki Actionpark on jaettu kolmeen eri alueeseen: Tykkiplay, Tykkisport ja Tykkiaction. Tykkiplay oli nyt kierretty ja seuraavana siis suuntasimme Tykkiactioniin, eli  yläkertaan.

Siellä lapset pomppivat trampoliinilla, hyppivät kuutiomereen, kiipeilivät ja pyörivät. Uskomaton määrä virtaa löytyy pienistä ihmisistä!

Tramboliini

Tykkiaction

Tykkiaction
Tykkiaction


Tykkiaction
Rullalla pääsee ympäri, vähän kun hamsteri juoksupyörässä.

Tykkiactionin jälkeen kierrettiin Tykkisport alue, vaikkei se meitä niin paljoa innostanut kun kuutiomeri tai köysirata. Sieltä alueelta kyllä löytyy lähes kaikkea mahdollista! Koripalloa, pesäpalloa, tennistä, jalkapalloa, sählyä, pingistä, golfia, jääkiekkoa.. Kerrankin on helppo päästä kokeilemaan uusia urheilulajeja rauhassa.


Tykkisport

tykkisport

tykkisport
tykkisport

tykkisport

Lopusksi vielä tankattiin autota ja poljettiin ympäriinsä, ees taas. Lapsien innostus näkyi silmistä ja kuului nauruna. Niin isommat kuin pienemmätkin lapset leikkivät sulassa sovussa.autorata

autorata


Vinkki! Tykkimäki Actionparkissa voi myös järjestää synttärit! Siellä on omat tilat juhlijoille ja varmasti kaikki vieraat viihtyvät kun jokaiselle on jotain tekemistä.


Ovien takana on juhlatilat.

Mikäli lapsesi pärjää (etkä omista samanlaista seikkailumieltä ja duracell energiaa lapsesi kanssa) niin yleiset tilat sopivat niin lasten riemun katseluun, eväiden syöntiin, kuin kuulumisten vaihtamiseen. Jos et ole ottanut eväitä mukaan, pientä naposteltavaa saa Actionparkistakin ostettua, sekä Prisma-keskuksesta löytyy Hesburger, Pizzabuffa ja Prisma cafe, sekä Prisman sisällä Fazerin leipomon myynti Prisman lisäksi.


taukotila
Kyllä keplaa eväitä popsia!

Kaiken kaikkiaan päivä oli mukava. Lapsilla ja lapsenmielisillä oli kivaa. Voin suositella Tykkimäki Actionparkia hyvillä mielin. 

Kohtahan aukeaa kyllä Tykkimäen huvipuistokin (20.5) ja vesipedoille Aquapark (10.6) joten seuraavaksi sitten sinne lapset ja lapsenmieliset! Eikä haittaa vaikka tulisit kauempaakin, sillä Kouvolassa on myös Tykkimäki Camping

Kerttu ja Kusti

Psst! Tykkimäki Camping aluetta, sekä tietenkin muitakin Kouvolan alueen majoituspaikkoja voi hyödyntää Kouvolan kesäfestareilla, kuten vaikkapa Purpflash Käyrälammen rannalla, Pioneerirock Pioneeripuistossa, KooKoo PikNik Lumon areenalla ja Pepperock Elimäellä.


Millaisia kesäsuunnitemia sinulla on?


Kaikki mielipiteet ovat täysin omiani. Mikäli kyseessä on yhteistyöpostaus, kerron siitä kyllä teille. :)

4 kommenttia:

 1. Enpä ole tiennytkään, että tuolla on noin paljon kaikkea tekemistä! Me käytiin Tykkimäen huvipuistossa lapsena useana kesänä, mutta silloin ei noista ole ollut tietoakaan. Hyvä tietää näiden olemassaolosta. Pian mekin päästään tällaisia kiertämään, kun lapsi vähän kasvaa. Tänä kesänä mennään jo Visulahteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nykyään on jos vaikka ja mitä! Jokaiselle jotain. :) Visulahti tai Puuhamaa on meilläkin tälle vuodelle suunnitteilla. Mukavaa kesäreissua teille! :)

   Poista
 2. Mäkin olen Tykkimäessä käynyt lapsena. Olisi ihan hauskaa tuoda sinne nyt omat lapset. Monipuolisesti kaikenlaista leikittävää, viihtyisivät varmasti! Ainakin isomman makuun olisi köysirata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köysirata on vielä testaamatta, vaikka kaveri oli siellä viime kesän töissä. Tykkimäen huvipuisto on tänäkin vuonna meidän listalla, kun se tuossa vieressä on.. Vaikka meillä on omiakin eläimiä, niin kyllä se kotieläinpiha on myös ihana, niin isoille kuin pienillekin. :)

   Poista

Kynä sauhuamaan..