lauantai 3. kesäkuuta 2017

Ensimmäinen Instagram Travel Thursday

Koska tämä siis tosiaan on esimmäinen #IGTT, niin kapinahengessä (tai koska olen vähän hidas) laitan tämän vähän myöhässä..Instagram Travel Thursdayn tarkoitus on levittää matkailun ilosanomaa Instagramin kautta joka kuukauden ensimmäinen torstai.

Kesäkuun aihe oli vapaa, joten jäin sitä pähkäilemään ja pallottelin muutamaa eri vaihtoehtoa, kunnes luin To travel is to live kirjoituksen Mitä tulee ensimmäisenä mieleen -haasteeseen (lue se tästä). Siinä Laura kertoi mitä hänelle tulee ensimmäisenä mieleen matkatuista paikoistaan ja haastaa muut kirjoittamaan myös samasta aiheesta.

Siispä, tässä minun vastaukseni Lauran haasteeseen IGTT:n avulla..

Mitä tulee ensimmäisenä mieleen..

 

Utti - Kouvola


Skydive Finland

Hyppäämään! Hyppäämään ja hyppäämään. Laskuvarjo selkään ja menoksi. Toinen asia mikä Utista tulee mieleen, on kesäisin se ihmispaljous. Ympäri Suomea ne hullut tulee kerta toisensa jälkeen uudestaan ja uudestaan Uttiin. Kaikki samasta syystä (eikä se syy ole illat grillin ääressä).

Brysseli - Belgia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Muutamat eksymiset, kieroutuneet ruokatottumukset (ranskalaisia ja simpukoita) ja lakot. Samoin kauhukertomukset lapsien kaappaamisista ja siitä, ettei kaikkialle kannata mennä.. Siltikin Brysseli oli ihanan keväisen lämmin ja oli ystävä mukana, niin mikäs siellä seikkaillessa. 

Brugge - Belgia


Belgia

Voi mikä ihanuus! Tuulimyllyt, kanaaliajelut, suklaa, suloiset pienet kujat. Tämä on myös paikka joka on vienyt sydämeni. Pieni ja sympaattinen. Suosittelen!
 

Muumimaailma - Naantali Missä Haisuli?! Käytiin lasten ja pikkusiskoni kanssa toissa kesänä Muumimaailmassa. Vietettiin siellä kiva päivä, mutta Haisulia ei nähty missään. Se jäi kyllä kaivelemaan. Edelleen mielessä on vain yksi kysymys: "Mutta missä on Haisuli?!".

 Valkeala - Kouvola


Uudestaan! Käytiin ystäväni kanssa kokeilemassa Kansalaisopiston kurssilla melomista. Opas oli todella mukava ja asiansa osaava. Se rauha, kun ei muutamaa venettä enempää koko aamupäivän reissulla nähty, nokipannukahvit ja eväät. Kenkäkin kastui vasta 3 metriä ennen laituria, kun jostain syystä meinasin että on hyvä idea kääntää venettä jalalla.. Muuten olisi säilytty kuivina koko reissun.. Uusinta on jo suunnitteilla, kun ystäväni meni ja osti oman paatin.

Hanoi - Vietnam

 

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Joo.. Se oli elämäni vaikein päätös, kun päätin lähteä, opettavaisin kokemus ja samalla se sinetöi tartunnan matkakuumeesta. Mikään ei tuntunut menevän niinkun olisi voinut kuvitella. Pariin otteeseen meinasin pyörtyö siellä (voit lukea niistä täältä ja täältä), vettä satoi huoneeseen sisään (voit kurkata sen tarinan tästä) ja se kotimatka.

Plussaa anna kyllä siitä saastemäärästä, jonka läpi en palanut (en nyt siis tarkoita että saasteet on hyvästä, vaan etsin reissun positiivisia puolia), auringonlaskut ja sateet. Mieleen jäi myös kaaos ja Vietnamin oma näkemys sodasta.. 

Voihan Vietnam minkä teit. Samaan aikaan tuntuu että sain sinusta tarpeekseni, mutta silti samalla haluaisin koluta jokaisen paikan sinusta. Teet minut hulluksi (jos siis voin vielä hullummaksi tästä tulla 😉 )!

Bangkok - Thaimaa

 


Thaimaa


Tällä hetkellä päällimäisenä on edelleen ketutus. Miten voinkin tuntea niin paljon vihaa tätä kaupunkia kohtaan? Vähän väliä kuulen ihmisten kehuvan miten Bangkok on ihana. Itse en ole vielä valmis sinne uudestaan menemään, mutta ehkä annan sille vielä uuden mahdollisuuden. Ehkä. Kun olen valmis. Mutta en kuitenkaan ihan vielä. Miksi? Koska kaksi viikkoa vaihdoin nahkaa aurinkorasvauksesta huolimatta ja huono palvelu sekä epäonnistunut paluu. Tästä minilomasta löytyy juttu täältä.

Sapa - Vietnam

 


Vietnam


Sapan reissu ei yllättäin meillä taas mennyt ihan niinkuin piti. Sapasta tulee mieleen vuoret, mutaliusut ja palanut nahka. Olen niin ylpeä lapsistani, jotka urhoollisesti talsi koko matkan riisipeltojen läpi, vuoren yli kylään asti. Sekä seuraavan päivän toisesta reissusta minkä me kaikki kipeistä lihaksista huolimatta teimme.. Ja ne yöbussit! Voi hyvää päivää! Tai se aamupala, joka oli joko yksi sämpylä tai munakas. Hieno kokemus, suosittelen kaikesta palaneesta nahkasta ja kipeistä lihaksista huolimatta.

Halong Bay - Vietnam

 


Vietnam


En enää tiedä pitäisikö tässä vaiheessa jo itkeä vai nauraa. Ihana, rauhallinen perheristeily olikin reppureissaajien bileristeily.. Eikä täälläkään reissulla vältytty vastoinkäymisiltä tai palaneelta iholta.. Ensimmäisenä silti tulee mieleen ne roskat vedessä ja se miten mieheni lohdutti lastamme kun vietnamilainen poika roikkui kaiken aikaa kimpussa tai kävi lasten kanssa melomassa. Meiltä jäi silti se vau puuttumaan. Ehkä vielä joskus?

Urajärvi - Iitti

 


Iitti


Hiekkaranta, varpaat järvessä ja ilta uimassa. Viime syksynä tosin nautittiin mattojen pesusta, marianne suklaasta ja äitin seurasta. Vaikka Iitissä olen liiankin monta vuotta asunut, enkä voi sanoa nauttineeni joka hetkestä, Urajärvi on silti positiivinen muisto edelleen.

Kymijoki - Kouvola

 

Rantatie

Ummeljoki

Koria

Kymijoki on kyllä aina ollut mieleeni. Se on jotenkin ylväs ja rauhoittava. Se on kaunis, mutta samalla harmaa. Siitä kuitenkin tulee mieleen mies ja lapset kalassa, koirien kanssa lenkkeilyt ja koulumatkat.

Pohjanmaa

 

Talvi

Talvi

" Alkaa P:llä loppuu A:lla, Hienoo olla Pohjanmaalla.." Klamydia. Ensimmäisenä siitä tulee mieleen Klamydian Pohjanmaalla mieleen. Pellot ja aakeat laakeat. Kuvien reissulla käytiin hakemassa miehen ostoksia. Kevyt päiväreissu, mutta maisemista ei valittamista.
 

Tallinna - Viro

 

ViroViro

Tallinnasta tulee mieleen viinaralli (eiköhän se tule kaikilla?). Laivalla örveltäjät ja tax freen karkit. Viime reissulla kuitenkin vähän erilaista nähtävää, kun kävin ystäväni kanssa katsomassa Tallinnan legendat ja haahuiltiin vanhassa kaupungissa. Kylmä oli, mutta silti niin paljon nähtävää. Vaikka siellä on käynyt jo monta kertaa, jostain syystä sinne aina viitsii mennä uudestaan ja uudestaan. Miksi? Kai se on niin lähellä? Tai halpa etelän loma? Vai se viinaralli? Mene ja tiedä. Nallekarkit on kyllä mun juttu. Ehkä siksi.


Korkeasaari - Helsinki

 


Korkeasaari


Saari ja eläimet. Siellä on myös kiva käydä silloin tällöin aina uudestan. Myös ne pikkusiskoani häiriköivät linnut tulee mieleen. Viimeeksi riikinkukko, tällä reissulla taas hanhi. Mikäköhän seuraavaksi? 


Käyrälampi - Kouvola

 


Kouvola


Tästä tulee mieleen serkun polttarit, Aquapark ja ranta. Nyt kun Tykkimäen Saunalla tuli käytyä, niin se hiipii myös mieleeni kesäfestarien kanssa. Saattaa olla että tänä vuonna tulee käytyä Purpflashissä. Kuka lähtee mukaan?

 

#munbetonihelvetti 

 


Kouvola

#munbetonihelvettiKoti. Tarviiko siitä muuta kertoa? Moottorikelkka reitti menee vieressä, auringonlaskuja voi ihailla omalta pihalta, metsäretket koirien kanssa, rauhalliset aamut lasten kanssa, miehen kainalossa nukkuminen ja oma tila. Koti. Mikä ihana tekosyy.  

Olisi kiva nähdä muidenkin ajatuksenjuoksua! Eli rohkeasti mukaan To travel is to live Lauran haasteeseen!


Tämä blogikirjoitus on kuvitettu Instagram-tilini kuvilla, sillä kirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka tarkoituksena on levittää matkailutietoutta ja matkailun ilosanomaa. Järjestäjinä toimivat Muru Mou, Travellover ja Skimbaco
Minut löydät Instagramista nimimerkillä @hieman_vino

18 kommenttia:

 1. Täähän onkin ihan hauska leikki! Ja kunhan ehdin, käyn lukemassa tarkemmin teidän Vietnam-seikkailusta. Mä olen käynyt vain Saigonissa (ennen lapsia) ja silloin harmiteltiin, kun ei muualle ehditty. Seuraava mahdollinen reissu olisikin sitten lasten kanssa, joten onkin hyvä lukea vähän täältä perhematkailurealiteettejä sinne. :)

  Söpöt sydämet muuten kotipihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itsekin tartuin tähän leikkiin, koska kerrankin on minulle sopiva. :)

   Juu tuolta löytyy lapsiperheen matkailusta vähän jotain, enemmänkin kun kaikki menee pieleen juttuja. Muuten lapset meni tosi hyvin mukana reissussa!

   Mies oli jättänyt (tietämättään) minulle terveiset kotipihaan kun oli lähtenyt töihin. :)

   Poista
 2. Ihanalta näyttää tuo Sapan maisema! Miksi Utissa on kesäisin ihmispaljous? Niiden laskuvarjohyppääjien vuoksi, vai? Mä en tiedä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sapan maisemat olivat kyllä ihanat!

   Utissa järjestetään kesäisin paljon tapahtumia ja joihinkin tapahtumiin osallistujia tulee Suomen lisäksi ympäri Eurooppaa ja jopa Amerikasta asti. Eli kyllä, hyppääjien vuoksi. Moni hyppääjä tulee vielä perheensä kanssa paikalle, niin hyppääjien lisäksi paikalla on muutakin porukkaa. :)

   Poista
 3. Mukavasti oli mukana juhlavuoden kunniaksi Suomen kohteita! Noista ulkomaankohteista Halong Bay kuuluu osastoon, että jossakin vaiheessa sinne...

  Itsekin osallistun tässä kuussa poikkeuksellisti IGTT:hen "myöhässä", kun oli torstaina olevinaan kaikkea muuta ohjelmaan. Pitäisi siis tuotaa IGTT-postaus pikaisesti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halong Baylla kannattaa käydä, ennen kuin se on oikeasti pilattu. Ihan järkyttävä määrä roskia oli rannoilla. Ja ei kannata valita välttämättä niitä halvimpia vaihtoehtoja, ellei kaipaa reppureissaajien bileristeilyä..

   Torstait tuppaa olemaan kiireisiä. :)

   Poista
 4. Kivasti kerrottu ajatuksia taskukoossa eri paikoista. Tämmösen voisi itsekin tehdä.

  VastaaPoista
 5. Aika hauska idea! Laskuvarjohyppäämistä olisi kiva kokeilla joskus itsekin :)

  VastaaPoista
 6. Mahtia löytää joku muukin hyppäävä matkabloggaaja, kyllä on meinaan Utin ruuhkat vielä muistissa, vaikka harrastus onkin nyt hetken ollut tauolla :DD Ja täytyy sanoa, että ollaan sinne joskus tultu ihan sen grillinkin takia, vaikka tuulitymää on luvattu koko viikonlopulle! Mutta hei hauska haaste, pitänee tehdä itsekkin joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei upeaa! Hyppääviä bloggaajia ei taida pahemmin olla, etenkään meidän parissa.
   Pakko juu myöntää, että kyllä sinne Uttiin mennään myös vain viettämään aikaa, vaikka tiedossa olisi vain odottelua. :)

   Poista
 7. Kiva kun osallistuit tähän, oli hauska lukea! Munkin täytyy ottaa nuo Kouvolan kohteet paremmin haltuun niin kauan kuin opiskeluja siellä vielä on jäljellä. Esim. tuo Tykkimäen sauna on vielä testaamatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin meni aika kauan että olen alkanut lämpenemään Kouvolalle.. mutta kyllä johonkin ainakin kannattaa tutustua. :) Nyt vielä järjestetään paikoin ilmaisia kierroksiakin, joten ei olisi enää kiinni kun lähtemisestä..
   Näihin kivoihin haasteisiin on kiva osallistua. Kiitos itsellesi kun tämän keksit! :)

   Poista
 8. Vietnamista pidimme, myös siitä, että sodasta näytetään tämä toinenkin puoli - sitä toisestahan länsimaisissa uutisissa on kuultu aikanaan (ainakin tätä vuosikertaa kuin minä olevat).
  Bangkok on ihme kyllä vielä meiltä kokematta - ensimmäiset kokemukset Thaimaasta Karon Beachiltä, Phuketista ja Patongista ovat saaneet meidät kiertämään koko maan jo useamman vuosikymmenen ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se tosiaan huono ole että näkee sen toisenkin puolen, mutta kun tuntui ettei siellä muuta näytetty, niin alkoi vähän tympiä. Tietenkin aiheesta enemmän kiinnostuneille varmasti todella mielenkiintoisia paikkoja löytyy paljon!
   Bangkok oli ensimmäinen kosketukseni Thaimaahan ja omien kokemuksien perusteella tulen myös maan kiertämään kaukaa.. tosin, koskaan ei voi sanoa ei koskaan, kun ei voi tietää mihin maailma vielä kuljettaa.. :)

   Poista
 9. Harmi että sulla on jäänyt huonoja muistoja Vietnamin kohteista. Mutta Vietnamissa riittää kyllä seikkailtavaa, me ollaan ainakin ihan koukussa ja tullaan varmasti palaamaan monet kerrat. Tällä erää meillä on täällä vielä reilu kuukausi jäljellä ja ollaan nautittu kyllä joka hetkestä! Lähdettiin seikkailemaan moottoripyörällä ja ollaan menossa nyt Dalatissa. Vietnamilainen maaseutu on ihan mielettömän hienoa, eikä malteta odottaa, että päästään Sapan vuoristoon (jos pyörä kestää sinne asti...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä ollut hienoja kokemuksia reissulla, on tullut niitä lueskeltua. :)
   Toivottavasti pyörät kestää perille asti!

   Poista

Kynä sauhuamaan..