tiistai 26. syyskuuta 2017

Lähdön hetki lähestyy - Portugali täältä tullaan!

Matka on varattu Portugaliin, Algarven alueelle.

Lennot (ei nyt ehkä järkevin valinta) tuli otettu Turku - Gansk - Manchester - Faro ja takaisin päin tullaan Faro - Lontoo - Helsinki.

Lähdetään juhannuksen jälkeen ja perillä ollaan 7 yötä. Niistä ensimmäinen ollaan Farossa, loput Alvorissa.

Tämä matka on siitä spesiaali (jos yhteistä Tallinnan risteilyä ei lasketa), ettei olla yhdessä matkustettu minnekään. Ollaan kyllä oltu kaikki Hanoissa, mutta sinne mies tuli omineen, minä ja lapset olimme jo siellä odottamassa. Nyt mentäisiin yhtä matkaa.

Kovasti googlettelin ja koitin etsiä tietoa paikasta minne olemme menossa. Muutamia hyviä vinkkejä tulikin, joiden pohjalta vähän osasi suunnitella mitä tehdä/nähdä/syödä.

Facebookissa etsin tietoa Suomalaiset reissaajat, Suomalaiset matkailijat maailmalla ja reissupostauksia -ryhmistä. Hyviä vinkkejä sieltä tulikin, kuten kannattaa vuokrata auto, rannat ovat upeita ja tekemistä riittää.

Kohteena Maailman Top10 löytyy täältä ja Meriharakan yhteenveto täältä.


Mitä pitää tehdä ennen matkaa?

  • Tietenkin varata lennot ja majoitus
  • Hankkia eläimille hoitaja 
  • Lääkkeille apteekista lupa, että saa kuljettaa
  • Pakata
  • Vuokrata auto
  • Ei saa stressata!

Listan toteutus oli suhteellisen kivuton. Matkakohde valikoitui hinnan ja pikaisen pähkäilyn mukaan. Majoituista bongailin hetken ja päädyin varaamaan booking.com kautta majoitukset.

Eläinten hoitaja oli myös suhteellisen helppo kun miehen toinen pikkuveli asuu meillä ja toinen 5km päässä, joten hoitajat oli helposti hoidettu.

Lupa lääkkeille. Sekin oli suht helppo, vaikka juhannus vähän meinasi sotkeakin aikataulua. Kelakortin ja lähtö/tulo päivien kanssa apteekiin, kerrotaan asia, maksetaan ja haetaan muutaman arkipäivän päästä todistus että lääkkeet saa ottaa reissuun mukaan. Hanoihin ei tätä tarvinut, kun oli eri lääkkeet käytössä. 

Huom! Lääkkeiden kanssa matkatessa on hyvä tarkistaa maiden käytännöt eri lääkkeille! 

Pakkaaminen. Itse pidin sitä helppona: Parit kesävaatteet, lämpöisemmät vaatteet matkalle/illoiksi, parit sukat, uimapuvut, hammasharjat, laturit, passit ja ne lääkkeet. Matkattiin käsimatkatavaroilla ja jokaisella oli oma reppu, joten tavarat mahtui hyvin mukaan (tilaakin vielä jäi). 

Auton vuokrausta hitusen tutkin, ja tulin siihen tulokseen, ettei hintaeroja hirveästi ole, joten vuokraan Europcarilta ja otan vakuutuksen joka kattaa kaikki kulut, eli ei tule mitään yllätyksiä. Muistin varata/maksaa jo menomatkalla lentokentälle tämän.

Ja viimeiseksi, ei kyllä tullut stressattua! Niin paljon on ollut muuta hommaa, ettei ensimmäisen yhteisen matkan alkua tullut stressattua.

Entä miten matka meni? Siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..