torstai 28. syyskuuta 2017

Portugalin matkapäiväkirja osa 1 - Matka kohteeseen

Matkamme ensimmäinen etappi oli päästä Turkuun. Automatka meni ihan kivasti. Iskä vei meidät ja matkalla vielä mies hoiti viimisiä töitään ja itse muistin varata vuokra auton. Oma auto ei tässä käynyt kyseeseen, kun saavutaan eri lentokentälle, kiitos minun.

Turun lentokenttä on pieni ja yllättävän nopea toimimaan, vaikka jonot olivatkin pitkät. Ensimmäinen huumetesti tuli miehelle ja kone vaan 40min myöhässä. Turvatarkastuksen jälkeen oli vielä todella hankala päästä odotustilaan, kun matkatavaroita ei saa olla kuin yksi. Siinä sitten tungettiin läppäri takaisin reppuun, käsilaukku ja lasten puuhakirjat ennen odotustilaan pääsyä.


 Wizz oli siisti kone, mutta herkkäkorvaisille se kävi pahiten korviin (meillä siis kaikille muille paitsi minulle). Jarrutus maahantulossa oli ehkä äkäisin, mihin olen törmännyt, mutta turvalliseti perillä. Se on pääasia.

Muita huomioita Wizzistä: Lentoliput pitää olla aina paperisena mukana ja vain yksi matkatavara saa olla. Kyllä se hinta/laatusuhteeltaan oli ihan ok.

Päästiin Puolaan. Siellä oli pitempi vaihto, joten käytiin syömässä. Hinta ja laatu eivät kyllä kohdanneet, mutta kyllä sillä mahan sai täyteen. Juomiksi otettiin mehukannut, mutta eipä niitäkään ollut kuin joka sorttia yksi ja eipä kaikki yhtä hyviä ollutkaan.. Jonoa oli paljon, samoin hintaa ruualla ja ruuan saapuminen pöytään kesti lähes 45min.

hampurilaisateria

Jottei elämä ole liian helppoa, jouduttiin kiertämään toiselle lennolle ulkokautta. Turvatarkastuksessa vanhempi tytöistä pääsi huumetestiin. Päädyttiin Mancesteriin, ja koska kyseessä on Iso-Britannia, niin siellä satoi. 

Kaksi ensimmäistä kyytiä  (Wizz ja Ryanair) oli kyllä hitusen kyseenalaisia kaikkine kolinoineen ja räminöineen. Ensimmäisellä lennolla heti nousussa pienempi huusi että "kone putoaa!" (tässä vaiheessa tuli Maija Poppanen mieleen. Terveisiä sinne Sodankylään!)

Rappusissa lukee: "Next time...Relax before you fly"

Palataampa sateiseen Iso-Britanniaan. Voi mavon perse sanon minä! Jälleen, ulkokautta kierrettävä (muut jatkolennot saa kuljetuksen, mutta ei Ryanair, jolla lensimme), edellinen kone saapui myöhässä ja jonossa ehkä triljoona ihmistä edessä, mies ja vanhempi lapsi jälleen turvatarkastuksessa tehosyynissä=hermot kiristyy ja sitten mökötetäänkin. Pyysin esimiestä että kiirehtisi kun lentomme on juuri aikataulun mukaan lähtemässä. Esimies kysyi mikä lentoyhtiö ja sen kuulutuaan totesi ettei meillä ole mitään hätää. Ai ei hätää jos lento lähtee 40min päästä???

En tiedä mitä se turvatarkastussetä luuli miehen repusta löytävänsä. Sitä syynättiin ja tutkittiin, välillä katottiin kuvaa ja taas kassia syynättiin. Lopulta turvatarkastaja luovutti ja päästiin jatkamaan matkaa. 

Lennon piti lähteä Faroon 20.30, mutta porttikin aukesi vasta vähän sen jälkeen, kunhan ensin se portti ilmoitettiin..
Faron kentältä pääsi nopeasti ulos ja autonkin, korjaan, siis Renautin sai nopeasti alle ja kohti hotellia. Navigaattoria ei oltu otettu, mutta se on integroituna autoon, joten sitä käytimme. Se puhui portugalia, niin voi melkein arvata miten siinä sitten kävi kun koitin yöllä hotellille suunnistaa, etenkin kun pitää olla mykkäkoulua.. Viimein pääsimme hotellille. Otimme mukamas paremman huoneen, hintaero kun oli vaan muutaman euron ja ostimme vesipullon respasta. Auton sai melkein hotellin eteen parkkiin tienviereen.


Josko huominen toisi tullessaan positiivisempia ajatuksia..

Millaisia kokemuksia muilla on Wizzistä ja Ryanairista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..