sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Rantafestarit - miten meni noin niinkun omasta mielestä?

Voiko Kouvolassa pidetyt rantafestarit onnistua?


Pääseekö kaikki esiintyjät edes paikalle, mitä yllätyksiä oli luvassa ja kuka esiintyjistä piti oman shown hotellissa lauantai aamuna?

 * yhteistyö Purpflash
 
Käyrälampi

Perjantai


Saavun ystäväni Maija Poppasen kanssa Käyrälammelle Purpflash rantafestareille. Parkkipaikalla on kivasti tilaa. Aurinko on vielä pilvessä, eikä porukkaakaan ole tungokseksi asti. 

Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, sain yhteistyön ansioista kaksi kahden päivän lippua. Pääsin siis ite fiilistelemään millainen tapahtuma kohuttu Purpflas on.

Paikalla on hyvin tilaa. Alun esiintyjät eivät ilmeisesti ole niin houkuttelevia tai sateen uhka pitää ihmiset poissa, tai pakolliset menot, kuten työt. Juno oli juuri lopettelemassa kun saavuimme. Ihmiset alkavat valua poispäin, enkä itse yhtään ihmettele kun seuraavana esiintyvä Opaali aloittaa.

Lavalla seisominen ja kirosanojen peräkkäin lausuminen ei mielestäni ihan vastaa tarkoitusta. Sinäänsä ymmärrettävää, eihän paikalla vielä ole kuin kourallinen ihmisiä ja ehkä se vähän sapetti tätä esiintyjää. Seuraavana esiintynyt Likainen etelä muisti kyllä hurrit ja Kirkkonummen, muuta ei heidän laulujensa sanat taineet sisältää.

Käyrälampi

Käyrälampi

Laineen Kasperi & Palava kaupunki hyppäsi lavalle ja polkaisi bileet käyntiin. Nyt tunnelma ja meno on se, mitä odotinkin. Tunnustan, etten ole kuullut suurinta osaa esiintyjistä ennen ja minulla oli omat odotukseni tapahtumaan. Siitäkin huolimatta Laineen Kaseperi kumppaneineen keräsi kaikki pisteet kotiin! 

Käyrälampi

Käyrälampi

Käyrälampi

Käyrälampi

Käyrälampi

Käyrälampi

Käyrälampi

Käyrälampi

Paikalla oli muutakin puuhaa, kuten paljut vip alueella, anniskelualue, rodea härkä, pehmistä, ruokaa.. Perjantaina vielä skipattiin suurin osa, sillä Maija Poppanen kertoi ihanat uutiset ja pitäähän äiti ja masu ruokkia terveelliseti, joten käytiin hakemassa pizzat Kouvolan parhaasta pizzeriasta.

KäyrälampiKäyrälampi

Käyrälampi

Kube ei taas sytyttänyt minua samalla lailla kun Laineen Kasperi ja Palava kaupunki, mutta kyllä se muut kuulemani voitti. 

Teflon Brothers piti tunnelman hyvin yllä ja sai porukan lähtemään laulatuksiin mukaan. Itsekin tunnustan muutaman videopätkän kuvanneeni ja laittaneeni lapsille, nimimerkillä pelikaani on ollut turpiinissa ihan liian monta kertaa.

Käyrälampi

Käyrälampi

Käyrälampi

Illan odotetuin esiintyjä Lloyd Banks ei valitettavasti päässyt paikalle matkustusongelmien vuoksi. Järjestäjä hoiti tilanteen hyvin tarjoamalla kaikille yhden päivän lipun ostaneille toisenkin päivän samaan rahaan.

Käyrälampi

Käyrälampi

Auringonlaskun lisäksi taivas värjääntyi ilotulituksesta, johon ilta huipentui!

Käyrälampi

Käyrälampi

Käyrälampi

Käyrälampi

Lauantai

Pakko sanoa heti alkuun, että kyllä lauantain artisti kattaus oli huomattavasti parempi kuin perjantain. Ehkä omaan omituisen musiikkimaun, kenties..

DJ:t vetivät omat settinsä, samoin muutkin alkupään esiintyjät. Jo päivällä åorukkaa tuntui olevan paikalla enemmän kun eilen illalla. Enkä yhtään ihmettele. Sää on parempi kuin eilen, perjantaina osa on vielä töissä päivällä ja lauantain liput tarjottiin Lloyd Banksin siirtymisen vuoksi.

Käyrälampi

Käyrälampi

Käyrälampi

Voi Uniikki! Kyllä on myönnettävä että osa kappaleista on jäänyt pitkälle kuuntelutauolle, enkä kyllä ymmärrä miksi! Yksi hyvä esimerkki on Kotka. Voisin koska vaan pätkän laulaa (jos lauluääntä olisi), mutta se on jäännyt muiden kappaleiden varjoon.. Tunnustan, että se kyllä siirtyi taas kuuntelulistalle.  

Reino Nordin tuskin hirveästi esittelyjä kaipaa, mutta sanottakoot että kyllä hänkin hommansa osasi, edelleen. Olen hänet kerran aikaisemminkin nähnyt ja kyllä Reinolla on homma hanskassa.

Spekti - minulle se illan odotetuin. Ei jättänyt kylmäksi minua, eikä muutakaan yleisöä. Olisi voinut esiintyä vaikka tuplaten. Jos joku ei Spektiä tiedä, niin esimerkiksi Macho Fantastico ja uusin on Juna. Kai jokainen on kuullut "Tsuutsuu mutha fucka mä oon radalla ku juna Ku juna ku juna ja mul on iso.."???

Macho Fantasticon ja muiden hittien saattelemana vuoroon tulee seuraavaksi Mikael Gabriel. Tunnustan, että olen luullut Mikael Gabrielia paljon isommaksi, mutta itsellenikin tuli melkein jättiläisolo, kun hänen esiintymistään seurasi.

Käyrälampi

Jos ihmisiä ei vielä aikaisempaa ollut, nyt niitä oli jo paljon. Eilen pystyin kävelemään mistä vain, rannalla oli hyvin tilaa vaikka istua melkein lavan edessä, tänään ei. Väkeä ei ole liiaksi, vessajonoja ei pahemmin ole, eikä ruokaakaan ruoka-autosta tarvi kauaa varttua. 

Käyrälampi

Käyrälampi

Mäkki veti hyvän setin. Tykkäsin. Taisi muutkin tykätä menosta päätellen! Voi olla että porukalla seuraavana päivänä soi päässä Apuva
 
"Kauhea krapula, Huudan että anna armoa!
Kauhea krapula, Huudan että apu apu-va! APU-VA!"

Itse pysyin vesilinjalla, joten jos se päässäni soi seuraavana aamuna, se johtui vaan siitä, että se on taas kappale minun makuuni, eikä siitä, että olisi kauhea krapula. Kohta joku tarkka silmäinen huomaa, että osa kuvista on otettu anniskelualueelta. Syykin on yksinkertainen: Penkit ja hyvä seura. Tuli törmättyä tuttuihin ja päädyttiin heidän seuraansa jossain vaiheessa iltaa. Pojat lillui uskomattoman kauan paljussa, vaikka tulet oli sammunut jo aikaa sitten..

Käyrälampi

Käyrälampi

Seurassa tuli myös osallistuttua päihdetestiin ja otettua tatuoinnit. Me otettiin vaan semmoiset "lasten tatuoinnit", vaikka sieltä olisi oikeatkin saanut!

Illan viimeisen esiintyjän vuoro. Vaikka kuinka epäilyjä kuului pöydissä, lavan edessä ja rannassa, uskokaa tai älkää, kyllä se Lloyd Banks sinne saapui! Porukka innostui kerta heitolla, mutta ei ilmeisesti suuren luokan artistille riittävästi, kun sanoi vapaasti suomennettuna "jos kaikki ei huuda kovempaa, lähden pois..". Noh, siinä sitten se pari sataa kouvolalaista ja muutama joukkoon muualta eksynyt koittaa pitää ääntä aikansa, kunnes artistille kelpaa. Itseltä meni tässä vaiheessa maku. En tiedä mitä hän oikein odotti Suomesta. Sää vaan nyt on mitä on, auringonlasku mitä kaunein ja joukko humalaisia suomalaisia hurraamassa ja laulamassa ralli englannilla, vaikka musiikki on niin kovalla ettei Banksia itseään edes kuulu. Lopuski vielä mahdollisesti jopa eilistä näyttävämpi ilotulitus!

Käyrälampi

Käyrälampi

Käyrälampi
KäyrälampiKäyrälampi
Arvatkaapas mitä! Onneksi jäätiin ihan loppuun asti. Lloyd Banks kun vei lauantain viimisen esiintyjän paikan, niin Banksin lopettaessa aikaisemmin, hyppäsi Alex Mattson lavalle.

Voi Alex! Miten voikin olla eri tunnelma maailmanluokan tähdellä ja pikaisen setin vetäjällä! Alex kiitteli vuolaasti että pääsi vielä esiintymään, veti n. 10min pikasetin, kiitteli uudestaan ja koko esityksen ajan oli hyvä meininki. Alexista huokui ystävällinen asenne ja hyvä meno. Semmoiseen tunnelmaan on mielestäni täydellistä lopettaa.

Yhteenveto rantafestareista


Vaikka tapahtumassa oli esiintymässä ei niin hyviä (niinkun yleensä kaikilla festareilla), niin vähintään yhtä paljon hyviä oli myös paikalla.

Yllätyksiä tosiaan tuli, oli ilotulituksia ja ylläri artisteja hyppäsi aina johonkin väliin vetämään muutaman biisin. Ei huonoja ylläreitä.

Entä tunnelma? Vaikka välillä ihmisiä ei ollut kun kourallinen, tunnelma oli hyvä. Itse tykkäsin. En kaipaa niin kovaa tungosta, ettei mitään mahdollisuutta nähdä lavalle, tai saatika päästä istumaan anniskelualueella. Tuttujakin löytyi ja eipä sekään tunnelmaa yhtään haitannut.

Menisinkö uudestaan? Kyllä. Jo pelkästään auringonlaskujen takia. Hyvää seuraa, musiikkia, rento tunnelma ja auringonlaskut. Mitä muuta ihminen voi enää kaivata kesäiltaansa?

Toivottavasti nähdään ensi vuonnakin!

Millaisia festarimuistoja teillä on?
 

Käyrälampi

Loppuun vielä luvattu paljastus siitä, kuka esiintyjistä järjesti shown hotellista uloskirjautuessaan.

Arvaatteko?

Teflon Brothers. Välillä vaan on hankalaa, kun pidetään tavallisina ihmisinä. Ja ei, edes minä joka edellisenä päivänä teitä kävi katsomassa, en olisi tunnistanut teitä hotellin respassa (respa kyllä varmasti tiesi keitä olette). Eli turha varmaan kysellä "ettekö tiedä ketä me ollaan?!". Vastaus on "Ei, ei tiedetä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..