perjantai 6. lokakuuta 2017

Portugalin matkapäiväkirja osa 5 - Itärajaa kohti

Lomapäivä nro 4: Tänään oli hidas aamu, lapset puljasi altaassa ja mies teki töitä.. Välipalan jälkeen suuntasimme Itärajaa kohti. Matkalla tuli nälkä ja pysähdyimme syömään. Palvelu oli hyvää, mutta ruoka jotain ihan muuta. Plussaa annan tuoreesta appelsiinimehusta, en oikein muusta. 

Hampurilaisen välissä oli pihvi, kananmuna ja pekoni (juuston jätin jo kättelyssä pois kyydistä). Muna ja pekoni siirtyi miehen lautaselle ja parin suupalan jälkeen hampurilainenkin. Pihvi oli täynnä sattumia, YÖK! Itse en halua nähdä, tuntea tai edes maistaa niitä sattumia pihvissä, oli se sitten oikea pihvi tai jauheliha..

Toisaalta hyvä, eipä miehen nälkä parista kanankoivesta olisi lähtenyt, mutta pari hampparia lisäksi, niin kelpasi istua kyydissä kylmän oluen kanssa.

 

Moni kakku tai hampurilainen päältä kaunis..

Matka jatkui kohti itärajaa, noin 17km päähän Espanjan rajasta, Taviraan. Tavira oli pieni söpö kylä. Tykkäsin. Ensimmäimen ranta näytti pieneltä hiekkasärkältä, jonne olisi pitänyt mennä vesitaksilla. Päätettiin mennä seuraavalle, joka oli myös pitkä hiekkaranta, jonka rantaan aallot hakkasi ja paikalle pääsi vain vesitaksilla tai uimalla.. 

 Portugali 

Portugali
 
Portugali 

Portugali 

Päädyttiin menemään Praia Das Cabanas rannalle, joka on luonnonsuojelualue Ria Formosan kanssa samassa. Vesitaksi maksoi aikuisilta pari euroa ja lapset pääsi ilmaiseksi. Veneellä siis toiselle puolle rantaa ja siltaa pitkin kohti toisella puolella hiekkasärkkää olevaa rantaa.
 
Portugali

Portugali

Portugali

Portugali

Praia Das CabanasFia Formosa
Uimapuvut vaihettiin kävelysillan päässä olevan rantabaarin vessassa. Oli aika homma, en suosittele! Vaikka olen aina pitänyt itseäni pienenä, niin ei se vaan lattialla seisten onnistunut. Oli seisottava pöntön päällä.. Pissillä käyminen oli myös oma hommansa, kun pöntöllä istuttiin polvet suussa. Törmättiin muuten esimmäisiin suomalaisiin täällä. Pari sanaa tuli vaihdettua ja sitten molemmat katosi omiin suuntiinsa rantaa.

Uiminen ei oikein onnistunut kovista aalloista johtuen, mutta se ei pienimmäisiä haitannut. Milloin meditoitiin, haudattiin varpaita hiekkaan, tehtiin hiekkalinnaa, etsittiin simpukoita ja pyllistettiin aalloille.. 

Praia Das CabanasPortugali

Itse olin myös vedessä, vaikka pari aaltoa meinasikin yllättää. Lopulta edellisten päivien auringonpolttama selkä oli niin aaltojen suolalla hakkaama, että oli pakko lopettaa huvi kesken. Pari tuntia siellä tuli oltua, vaikka ei koko aikaa tullutkaan uitua.

Portugali
Kyllä, olen yhtä valkea kuin pyyhe..

Portugali

Portugali

Pois päin kävellessä tuli piikkejä hiekasta jalkaan. On jonkun kasvin piikkejä, mutta sattui vietävästi! Eli kun kävelette rannalle/rannalta, älkää poiketko polulta, etenkään paljas jaloin! Vilautettiin laiturilla lippua vesitaksille ja päästiinkin melkein heti takaisin toiselle puolelle rantaan.

Paluumatka meni siinä, missä matka toiseenkin suuntaan.. Eniten tuli tänään tähän asti ajettua, mutta nyt voi sanoa käyneensä Idässä ja Lännessä.
Huomenna täytyykin laittaa herätyskello ensimmäistä kertaa lomalla, ettei vaan jäädä huomisen ohjelmasta paitsi!

Melkein perilläEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..