lauantai 4. marraskuuta 2017

Kangasalan Lepokoti ja Punahukka

"Antakaa minun päättää missä järjestyksessä olen hyvä kellekin."


Salaseuran teatteri

Salaseuran Teatteri esitti Kangasalan Lepokodilla Punahukan. Kävimme ensi-illassa äitini ja anoppini kanssa esityksen katsomassa. Olimme perillä hyvissä ajoin, joten kerkesimme tutustua hyvin miljööhön, missä Salaseuran teatteri esittää Punahukan.


Kangasalan Lepokoti


Kangasalan Lepokoti on 1910 perustettu lomailupaikka. Lepokoti sijaitsee Ukki-järven rannalla, lähellä keskustaa. Lepokoti toimii museona, juhlien pitopaikkana, paikallisten kädentaitajien myyntinäyttelynä, lepopaikkana josta löytyy sauna ja tietenkin kesällä myös kesäteatterin esityspaikkana.
Kangasalan Lepokodin facebook sivut.


Salaseuran teatteri


Kangasala

Paikallisten taiteilijoiden tuotteita myynnissä

Lepokodin kuistista tulee mieleen mummola.


kangasala
Siellä se Ukkijärvi näkyy
Museo
Kuistilla on esillä vanhoja keittiövälineitä


Kangasala


Kangasalan lepokoti
Suomi100 oli myös päässyt esille Kangasalan Lepokodilla


Punahukka


Punahukka kertoo konduktööristä joka tulee uskoon. Vaimo ei ole kovinkaan innostunut miehensä uudesta suunnasta kesken adoptio prosessin. Konduktöörin siskopuoli tulee Venäjältä ja veli on virkavallan kanssa ongelmissa. Mihin tässä maailmassa voi enää uskoa ja luottaa, jos papillakin on suunta hukassa?

Roolisuoritukset oli uskomattoman hyvin toteutettu. Tarina ei ihan ollut minun makuuni, mutta matkaseurani kyllä tykkäsi. Tarina eteni jatkuvasti mielenkiintoisin kääntein. Ei esityksestä huumoriakaan puuttunut, vaikkei Kari Hotakaisen käsialaa oleva Punahukka hauskimmasta päästä ole.

Ennen ensi-iltaa Salaseuran teatterin porukka kohtasi uskomattoman määrän epäonnea. Useampi näyttelijöistä teloi itsensä vapaa-ajallaan. Tästä syystä viime hetken muutoksia esiintyjiin tuli. Yksi niistä oli papin rooli. Pappina toimi nyt ohjaaja Mika Eerola. Eerola on monitoimimies, sillä hän vaikuttaa Kangasalan muissakin teattereissa, Siuron koski-teatterissa ja Kulttuuriosuuskunta Terässä.


Mika Eerola
Pappi

Kotimatkalle mahtui vielä upea auringonlasku. Mitä muuta sitä ihminen voi viileään kesäiltaan toivoa kuin hyvää seuraa, kulttuuria ja auringonlaskun?


"Hei hei Salaseuran teatteri! Nähdään ensi vuonna uudestaan!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..