sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Linnanmäki - Huvia isoille ja pienille


Heti alkuun totean että tämä on vain matkakertomus muutaman kuvan kera. Jos haluat tarkempaa tietoa Linnanmäestä, kurkkaa heidän omilta nettisivuilta.

Heinäkuun lopussa menin pikkusiskoni ja hänen poikaystänsä, mieheni siskon ja hänen avopuolisonsa, mieheni veljen lasten ja omien lasteni kanssa pistämään päät pyörälle. Ikä ja kokohaitari oli melkoinen (tarkoitan nyt sitten pituuksia), joten kaikki ei millään päässyt kaikkiin laitteisiin. Eikä se onneksi paljoa haitannut, kun seuraa laitteisiin löytyi kaiken aikaa.

Jottei nyt ihan liian positiiviselta kuulostettaisi, niin lippujen myynnissä lapsia mitatessa ja ensimmäisellä laitteella Hurjakurulla oli lapsien mitoissa yli 10cm eroa! Eli vaikka lipunmyynnissä (ja neuvolassa) mitattuna lapsi oli sen 120cm, niin kummasti laitteilla ei ollut edes 110cm. Kyllä siinä vaiheessa pientä lasta ja isompaa aikuista sapetti! Eikä osanneet vastata mistä moinen ero johtuu, kaikki kun on muka samanmittaisia mittoja, jotka on tarkastettukin.. Uskokoot ken haluaa.Pusukoppi

Mittojen erimittaisuuksien takia pikkusiskoni poikaystävänsä kanssa kierrätti kahta isoimmaista hurjissa vempeleissä, kun minä mieheni pikkusiskon kanssa sitten kolmea pienempää vähän vähemmän hurjissa vempeleissä.

Kyllä me niissä hurjemmissakin käytiin, huijattiin pikkusiskoni poikaystäväkin Kingiin. Lähes kaikki vempaimet tuli kokeiltua ja voin vaan sanoa että kyllä siinä koko päivä meni. Paikalla oltiin vähän avaamisen jälkeen ja pois lähdettiin lähempänä ilta kahdeksaa.


Helsinki
Oikeasti nämä on vaaleanpunaisia prinsessa vessoja.


Helsinki


Kaiken kiertelyn keskellä löydettiin kasvomaalausta, hattaraa ja herneitä. Sää suosi meitä: ei liian kuuma, mutta ei missään tapauksessa palellutkaan. Lapset juoksivat vesisokkeloa ees taas, ja olivat kuin uitettuja lapsia märkine vaatteineen. Eipä paljon menoa näyttänyt haittaavan märät kengät, tai tungoskaan, kun siellä olisi viihdytty vaikka kuinka pitkään!


Helsinki
Kyllä näille kelpaa hetkeksi pysähtyä.

Syömään päädyttiin hampurilaisravintola Lintsiburgeriin. Yllättäin söimme siellä hampurilaisateriat. Hinta oli vähän mäkkäriä kalliimpi, eikä ruoka yhtään sen parempaa. Saatiin kuitenkin mahat täysi ja meno voi jatkua!

Koska ollaan minun kanssani liikenteessä, ei tapahtumilta voi välttyä. Kammokujalla kävin isoimpien kanssa. Kun päästiin peilisokkeloon asti, pyöri siellä muutama teini-ikäinen tyttö ympyrää. Itsehän seurasin vain omaa esiteiniäni. Sitten nämä isommat tytöt kysyivät saavatko seurata meitä pois, kun eivät itse enää löydä ulos. Totta kai saivat seurata ja voin sanoa että hyvin lähellä tulivat koko loppumatkan. Siispä päivän hyvä työ tehty.Helsinki
HelsinkiHelsinki

Vuoristoradassa piti käydä vähän liiankin monta kertaa peräkkäin ja joka kerta sai pelätä kuka lentää kyydistä. Onneksi ei kukaan, vaikka ei se kaukana ollut turvakaiteen välistä luiskahtaminen. On muuten ainoa laite huvipuistoissa joissa olen käynyt, missä oikeasti meinaa kyydistä lentää. Ehkä on vaan kuvitelmaa, mutta siinä vaiheessa kun koppaat vierestä lapsen sen ollessa jo kokonaan ilmassa, ei mielikuvitukseni siihen riitä.. Eli tarkkana siinä laitteessa pitää olla!

Kotiin lähdön aikaan päätettiin vielä käydä koko porukalla kastumassa Vonkaputouksessa. Matkalla vielä parit narunvedot ja kasa väsyneitä ja onnellisia lapsia autoon.

Miten päivä sitten meni? Vaikka mitat olivat mitä sattuu laitteilla, Linnunradalle piti jonottaa yli puoli tuntia ja vuoristoradassa meinasi alkaa hirvittämään, oli meillä silti kivaa. Lähes jokainen pääsi käymään niissä laitteissa missä halusi. Jonotus ajat olivat kohtuullisia ja seura oli hyvää. Seuraavan kerran ehkä parin vuoden päästä, niin pienemmätkin pääsee isompiin laitteisiin ja isommatkin ilman meitä isompia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..