Sivut

torstai 14. joulukuuta 2017

Miten Summer '17 Bucket List toteutui?

Joku ehkä muistaa kun toukokuun lopussa kirjoittelin kesäsuunnitelmista ja toiveista. Jos ette muista, se juttu löytyy täältä.

Käydään nyt se sitten läpi että mikä on toteutunut ja mikä jäi vain haaveeksi..
Tästä se lähtee:

 • Syödä jäätelöä! Tätä teen nytkin, vaikka lunta on satanut koko päivän. Kesälläkin muistin muutaman jäätelön syödä!
   
 • Kävellä mahdollisimman paljon paljain varpain. Varmasti kävelin, mutta ehkä olisi voinut kävellä enemmänkin. Olisi varmasti muistunut mieleen, miksi niitä kenkiä pitää jalassa, kun olisi astunut koiran kakkaan..


 • Sauna ja etenkin saunavihta! Yksi saunavihta taisi koko kesänä olla. Häpeä minä!


 • Parit kesäfestarit (vielä ei ole kyllä päätetty mitkä) Tasan yhdet Rantafestarit melkein vesisateessa tuli koettua, nekin tuli yhteistyön merkeissä ja hyvässä seurassa.

 • Grillata ja syödä hyvin (Hei hei rantakunto!) Rantakunto pysyi minusta kesällä kaukana. Pitkän kaavan mukaan ei taidettu kun kerran grillata (paljon kaikkea ja ruokailu ulkona), mutta makkaraa ja pihviä grillillä valmistettiin iltapalaksi koko perheelle useampaankin otteeseen, myös vesisateella (voitte arvata kuka sillon grillasi).

 • Nauttia kiireettömästä ajasta niin lasten, miehen, ystävien kuin eläintenkin kanssa. Tuli käytyä koko perheen voimin lakkasuolla pariin otteeseen, pari kertaa käärmeitä väistellen ja kerran kaatosateessa. Yhteistä puuhaa myös jonkun verran niin kotimaan kamaralla kuin Portugalissakin. Metsässä koirien kanssa tuli käytyä ihan liian vähän! Eikä ystäviäkään liiaksi kerennyt näkemään.

  Lähiruokaa parhaimmillaan.

 • Käydä matkalla (tai vaikka parilla. Yksi on jo varattu, siitä voit lukea lisää täältä.) Portugali ja Kroatia (tästä lisää myöhemmin) tuli koko perheen voimin kesällä ja syksyllä koettua.

  Algarve
  Portugalin rannoilla..

 • Uida paljon! Saako nyt nauraa? Taisin Suomessa uida tasan kerran, senkin jo ennen kesää ja vesi oli kylmää kun mikä! Portugalissa sitten jokuseen otteeseen, vaikkei se vesi lämmintä sielläkään ollut.

  Ei kovinkaan lämpöseltä näytä.. eikä kyllä ollut!

 • Kokeilla vesihiihtoa. Säästyi ensivuoden listaan.. 

 • Sanoinko jo syödä jäätelöä? No, syödään lisää! Muutaman saatoin kesällä syödä. Sietäisin hävetä! Paljon!

 • Jaksaa liikkua ilman että kunto loppuu heti kesken. Tämän jätän sitten vain tähän...


 • Hypätä laskuvarjolla (mielellään paljon) Jos vaikka heti helmikuussa otettaisi kesän vahinko takaisin ja avattaisiin kausi..

 • Ajaa traktorilla (vaikka maalla asuu, ei sitä usein tule ajettua). Traktoria ajoin kerran. Ruohonleikkuria useammin. Pikkuista bobcatia jokusen kerran. Trukkia sitten senkin edestä. Loppu kesästä tuli vielä ajeltua kuorma-autolla monta sataa kilometriä.

 • Istuttaa perunoita. Istutin. Ei kasvanut. 

 • Hedelmäpuutarha. Ihmisellä on hyvä olla haaveita.


 • Jos vaikka kukkapenkissä kukkisi joku muukin kuin rikkaruoho? Rikkaruohot kukoistaa edelleen. Mutta hyvä että edes joku..

 • Matkustaa! Lähelle, kauas, lyhyeksi ajaksi, vähän pitemmäksi ajaksi,  lapsien kanssa, ilman lapsia.. Tätä tuli harrastettu jonkun verran, enemmänkin lähelle kuin kauas ja enemmänkin lasten kanssa kuin ilman. Sukulaisissa Pirkanmaalla ei kuitenkaan tullut käytyä kuin kerran? Jälleen, HÄPEÄ! 
  Lisäksi suunniteltu Ranskan reissu jäi toteutumatta. Se tosin ei yllätä. Sen tilalle tuli kyllä sitten se Kroatia, eli ei tässä ihan miinukselle menty suunnitelmien puolesta.

  Lähellä käytiin keräämässä lakkoja.

 • Huvipuistoissa voisi käydä. Linnamäellä tuli käytyä, sekä Tykkimäessä katsomassa Robinia.

 • Risteilyllä (kenties Kotkan saaristossa, jos ei Tallinnaan asti pääse). Tallinnassa tuli käytyä vasta joulukuun alussa, Kotkan saaristo jää toiseen kertaan.

 • Pestä mattoja! Pesin, kolme vai neljä kertaa. Yleensä tuulessa ja vesisateessa, eli rauhassa. Kerran saimme (ei niin toivottua) miesseuraa, joka tovin touhuani katseltuaan totesi minulle "oletko huomannut että aina kun puhun, tahtisi kiihtyy?". Jännä juttu, silti viesti ei mennyt perille.. 

  Ensimmäiset matot kuivumassa..

 • Meloa (ei suppailunkaan kokeilu ole pois laskuista). Toistan jo itseäni, mutta häpeä minä! Ei pitäisi olla niin vaikeaa lähteä hetkeksi tuonne ulos räpiköimään, etenkin kun ystävällä on kanootti ja vesistöjä on joka suunnassa..

 • Työpaikan löytäminenkään ei olisi pahitteeksi.. Sattuipas niinkin kumma juttu, että semmoinenkin löytyi. Työmatka on päivittäin 300km, mutta ei kai se haittaa?

 • Saada taloremonttia edistymään. Edistyy se, pikkuhiljaa. Joku joskus väitti että hiljaa hyvä tulee, mutta itseäni ei haittaisi vaikka välillä asiat tapahtuisi vauhdilla, tai edes kilpikonna nopeudella etanan sijasta..

 • Kesäteatteria (näistä suunnitelmista olenkin jo vähän kirjoittanut täällä). Kesäteatteria tuli kyllä käytyä katsomassa Korvenkylässä, Kangasalalla ja Siurossa. Suosittelen. Tiedän mitä teen ensi kesänä (suuntaan Pirkanmaalle). 


 • Escape room (ei värikuulasotakaan huono idea olisi!). Tällä viikolla suunnataan työporukan pikkujouluihin escape roomiin. Saa nähdä jäädäänkö sinne jumiin vai päästäänkö vielä pois sieltä.

 • Olgan farmikin olisi melkein äitin naapurissa, mutta sielläkään ei ole vielä tullut käytyä.. Edelleen myönnettävä, etten ole täällä käynyt. Matka ei ole pitkä, äitiä kävin katsomassa monen monta kertaa ja farmista tuli ajeltua ohikin, kun mentiin mattoja pesemään. Ehkä jo ensi vuonna?

 • Leipoa ja oppia tekemään edes muutama drinkki (vaikka niitä en itse juo..). Drinkkejä en osaa tehdä, ellei tuoretta appelsiinimehua lasketa. Jokusen kerran tuli leivottuakin, mm. yhdelle synttärisankarille matokakku. Olisi voinut leipoa enemmänkin, jos ei kaikkea tarvisi itse syödä.. 


 • Ja ettei nyt vaan unohdu: JÄÄTELÖÄ!  Ilmeisesti tuli syötyä liian vähän, kun en voi vieläkään sanoa että tarpeeksi. Ehkä ensi kesänä onnistun tässä, tai pääsen maistelemaan ulkomaille gelatoja.. Kuka tietää mitä ensi kesä tuo tullessaan?

  Lopputulos ei ole kovinkaan huono, mutta ei se kyllä hyväkään ole. Tekisi mieli sanoa että olin liian vaativa, mutta jos listalla on jäätelön syöntiä ja paljan varpain kävelyä, niin kyllä luulisi niiden onnistuvan? Eikö? Vai haaveilenko vain liikaa?


  Miltä teidän kesäsuunnitelmat näyttää? Toteutuiko ne, vai jäikö vielä paljon ensi kesälle?

6 kommenttia:

 1. Ihan hyvältähän se kesä näytti, täytyyhän sitä nyt jotain jättää ensi kesäänkin, kyllä unelmia täytyy olla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Jos kaiken olisi kerennyt tänä kesänä tekemään, ei ensi kesälle jäisi niin paljoa odotettavaa, ellei keksi heti uutta. ;)

   Poista
 2. Kivoja kesämuistoja! Viime kesä oli Suomessa kyllä todella vilpoinen ja märkä. Ihan järkytyin kun siellä pitkästä aikaa kävin. Mutta paljon samoja asioita tuli tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ettei kesähaaveeni ollut niitä erikoisimpia, vaan osa jopa ihan arkipäiväisiä asioita. Sadetta kyllä riitti, vaikka en hellettä olisi kaivannutkaan. Tosin, esimerkiksi uiminen olisi paljon hauskempaa, jos vesi olisi edes hitusen avantoa lämpimämpää.. :)

   Poista
 3. Minulla oli oikein kiva kesä, mutta ensi kesänä haluaisin vielä enemmän ihan vaan olla paikoillaan ja nauttia pikkuasioista. Helposti tulee tungettua liikaa ohjelmaa kesään ja kesäloma menee semmoiseksi suorittamiseksi. Tässä olisi minulla ihan selvä kasvun paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että kesä oli onnistunut. :)
   Itse taas tykkään suunnitella paljon, vaikkei välttämättä mikään toteudukaan syystä tai toisesta.. Se tosin ei ole aina paras tapa, kun alkaa harmittaa ettei mitään ole saanut aikaiseksi mitä on suunnitellut. Ehkä itsekin koitan ensi kesän vaan olla ja nauttia. :)

   Poista

Kynä sauhuamaan..