keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Tyttöjen reissu Helsinkiin

Päivä Helsingissä


Mitä tehdä jos mies ilmoittaa heti ettei aijo osallistua perheen kylpyläpäivään? Tietysti ilmoitetaan pikkusiskolle, että yhtenä syyskuisena lauantai aamuna on lähtö kohti Helsinkiä. Mitä pikkusisko siihen sanoo? "Okei."

Lähdimme siis tyttöjen kesken kohti Helsinkiä. Edellisenä iltana suunnitelmat vielä vähän muuttuivat, sillä päätimme poiketa Fazerin myymälään vierailukeskuksessa matkalla Flamingo Spahan.Fazer

Ensimmäisenä siis pysähdyttiin Fazerille. Se ei isoa koukkausta tehnyt matkaan, sillä Porvoosta päin tullessa moottoritieltä käännyttiin kohti kehä kolmosta, koukattiin vaan kohti Mellunmäkeä, siitä toisesta liikenneympyrästä kohti Jakomäkeä ja mäenpäällä oltiinkin jo perillä. Helppoa ja nopeaa, eikö?


Helsinki


Jo piha-alueeseen oli panostettu. Oli polkua, penkkiä ja kasveja joka lähtöön! Pakko tunnustaa että itsellekin meinasi tulla tenkkapoo eteen, kun yhdestä kasvista lapset kysyi mikä se on. Onneksi uskalsin sanoa että on sokerijuurikas, kun vähän sivummalla olikin lappu, jossa kasvin nimi luki. Näin sitä ollaan maalla keskellä kaupunkia.


HelsinkiHelsinki

Kasvillisuus ei loppunut sisälle tultaessa. Sisällä on pieni trooppinen sisäpuutarha. Sinne ei valitettavasti nyt päässyt vierailulle, mutta kyllä sitä lasiseinänkin läpi hetken ihaili.

Helsinki
Helsinki
Helsinki

Meinattiin pitää eväshetki Fazerin Cafe Fazerilassa viikonloppubrunssilla, mutta 23,90€ tuntui hitusen suolaiselta hinnalta, etenkään kun nälkä ei ollut huutavan kova.

Helsinki

Harmi kun heräsimme Fazerilla vierailuun sen verran myöhään, niin Fazerin näyttelykierroksille ei enää mahtunut. Tosin, pnpahan hyvä syy mennä toistekin, eikö? 😉


Helsinki
Säilytyslokeroissa on herkulliset avaimenperät!


Helsinki


Vaikka emme menneet Cafe Fazerilaan syömään, emmekä mahtuneet näyttelykierrokselle, niin myymälään me mahduimme! Voi miten paljon kaikkea herkullista ja ihanaa!


Helsinki


Helsinki
Fazer


Helsinki
 

Helsinki


Helsinki


Helsinki


Helsinki


Helsinki
HelsinkiHelsinki
Helsinki


Helsinki


Helsinki


Oli kyllä näkemisen arvoinen visiitti! Lapset tykkäsi, vaikka vain myymälässä pyörittiin. Tykkäsi kyllä vähän isommatkin. Ainakin mukaan tarttui jos vaikka mitä herkkuja!

Helsinki
Kiitos! Varmasti tulemme uudestaan!Flamingo Spa

Viihdekeskus Flamingo sijaitsee kauppakeskus Jumbossa. Sinne päästiin, lähes ongelmitta. Ongelmathan johtui vain työmaasta Jumbon kulmalla, kun siellä jotain taas rakennetaan. Auto parkkiin Flamingon kiekkoparkkiin ja kohti vesipuistoa.

Sisällä ei pahemmin jonoa ollut, palvelu oli hyvää ja ystävällistä. Perhelippu on 68€. Onneksi oli lahjakortti, niin ei paljoa jäänyt itselleen maksettavaa tästä huvista.

Kassalta saimme rannekkeet ja suuntasimme kohti pukuhuonetta. Pukuhuone oli iso ja tilava, kaappeja oli ainakin tälle syyskuiselle lauantaille enemmän kuin tarpeeksi. Voin sanoa että kyllä tästä pukuhuoneesta ja peseytymistilasta jäi minulle parempi fiilis, kuin Lähinnä Kauempana Katille Serenasta.


Helsinki

Altaita täällä vesipuistossa oli ihan tarpeeksi meille, ehkä vähän liikaakin. Nimittäin isompi tytöistä päätti, että haluaa hypätä 3 metristä, kun 5 metrin torni ei ollut auki. Onneksi! Pakkohan äidin oli ensin hypätä ja varmistaa että sieltä voi lapsikin hypätä. Oli muuten ensimmäinen kerta kun hyppään 3 metristä. Ja oli myös tämän reissun ainoa kerta kun sen tein. Lapsi hyppi vuoroon 3 metristä, vuoroon 5. Saattaa olla että itseään jo vähän hirvitti katsoa kun 5 metristä se minun pikkuinen meni ja pomppi.


Vesiliukumäkiä, vastavirtaa, pienempiä altaita, isompia, temppurataa ja jos vaikka mitä. Se hyvä puoli täällä oli, että ei kyllä tarvinut palelle! Päin vastoin! Kuuma siellä tuli. Varmasti perheen pienemmätkin viihtyy, kun ei huulet sinisinä tarvi lasteenaltaassa varpaita uittaa.


Helsinki

Useampi tunti siellä virähti. Olisi varmasti vierähtänyt vieläkin useampi, mutta nälkä alkoi käydä niin sietämättömäksi, että oli pakko lähteä metsästämään ruokaa. 

Vinkkinä muille, että Flamingo Span puolelta pääsisi kyllä Hesburgeriin, joka on ihan allasalueen yhteydessä "parvekkeella". 


Amarillo

Päädyttiin Amarilloon. Amarillossa ei ollu muu seurueeni käynyt, joten heidät oli helppo suostutella sinne. Ruuassa eikä palvelussa ollut valittamista. Lapsetkin löysi listalta mieleistä syötävää.


Jumbo


Naurusaari

Päivä oli mennyt vauhdikkaasti, mutta emme ihan vielä olleet valmiita lopettamaan meidän Helsingin reissua. Flamingo Spa ja Naurusaari tekevät yhteistyötä ja liput yhdistämällä saa toisesta alennusta. En tiedä onko muuttunut, mutta silloin oli, että ensin on ostettava Naurusaaren liput ja sitten Flamingo Span, niin sai kylpylään halvemmat liput. No, voitte arvata miten päin me teimme. Emme ainakaan noin kuin olisi pitänyt.. Onneksi oli synttäritarjous, niin kahden lapsen liput taisi olla peräti 8€.

Helsinki
Helsinki


Helsinki


Naurusaari on kuin HopLop tai Tykkimäki Action park, mutta hitusen pienemmille tarkoitettu. Tai sitten maalla on totuttu jo traktorilla ajamiseen ja heinäpaalikasassa kiipeilyyn, niin putkistot, verkot ja liukumäet ei pitkäksi aikaa jaksaneet motivoida.


Positiivisena asiana sanon, että vaikka oli synttäritarjous viikonloppu, tilaa oli mukavasti. Isät kiipesi sokkeloissa lastensa perässä ja harva vanhempi vain istui ja räpläsi kännykkäänsä. 


Jos etsitään niitä negatiivisia puolia, niin pelihuoneessa pelikoneet meni jotenkin liikaa taaksepäin, jolloin tarvi pyytää joku henkilökunnasta laittamaan salasanat ja avaamaan pelin uudestaan. Minua se ei tosin haitannut, kun ainoastaan kävin siellä kääntymässä.


Helsinki
Tätä pelattiin pari peliä. Hypittiin vuoroon numeroiden päälle.


Helsinki

Entä miten päivä meni noin niinkun omasta mielestä?

Hyvin. Rahaa olisi mennyt n. 200e/4 hlö matkoineen, (mutta nyt vähän vähemmän lahjakortin takia,) joka ei ole mahdoton rahasumma, kun miettii mitä kaikkea me tehtiinkään! Ensin käytiin maistelemassa suklaalakritsa palloja ja suussa räiskyvää suklaata, sekä ihmettelemässä sokerijuurikasta. Seuraavaksi uitiin itsemme väsyksiin lämpimässä vedessä, jonka jälkeen söimme mahat täysi ravintolassa. Lopuksi vielä toista tuntia lapset jaksoi vipeltää ees taas, ylös ja alas. Kotiin päin lähdettiin väsyneinä, mutta onnellisina.

Mitkä ovat sinun vinkkisi Helsinkiin lapsiperheen päiväretkelle?
 

6 kommenttia:

 1. Tämäpä oli hyvä muistutus siitä, mitä tässä ihan kotikulmilla voi tehdä. Fazerilassa olen käynyt viimeksi lapsena ja Flamingon kylpyläkin on vielä testaamatta, vaikka muuten Flamingoa ja Jumboa on tullut koluttua. Naurusaari täytyy pistää korvan taakse myös kunhan lapset ovat hitusen isompia. Toinen ei siis ole vielä syntynytkään, joten hetki pitää odotella että pääsemme sinne koko perheen voimin temmeltämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että vinkeistä on ollut hyötyä. Itselleni Fazer sattuu työmatkalle ja se on aika petollinen paikka. ;) Hyvin kerkeätte nauttia Naurusaaresta koko perheen voimin kunhan lapset vähän kasvat. Kaikkea hyvää teidän perheelle! :)

   Poista
 2. Samoja ajatuksia kuin Martinalla, eli hyvä muistutus, että Fazerilla voisi lähteä joskus käymään! Olen käynyt lapsuudessani tehtaalla koulun kanssa kolmekin kertaa, mutta uusi vierailukeskus on näkemättä. Samoin Flamingon kylpylä on vielä käymättä, vaikka Jumbossa tulee käytyä ostoksilla monta kertaa vuodessa, viimeksi eilen.

  Vinkkinä Helsinkiin kaupunginmuseon Lasten kaupunki, joka on ilmainen ja sijaitsee kätevästi Senaatintorin laidalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta vinkistä! Täytyy siihen tutustua. :)

   Itsekin olen käynyt tuolla tehtaalla koulun kanssa kerran aikoinani. Vierailukeskuksessa en kertaakaan, mutta kuten kirjoitin, ehkä vielä joskus sinnekin eksyn, enkä vain myymälään.

   Poista
 3. Asuin lapsena aika lähellä Fazeria ja kävimme siellä koulun kanssa usein vierailulla. Olenpa aikuisenakin käynyt siellä pari kertaa työpaikan porukan kanssa. Nyt ei olekaan ollut, kun se tuli maksulliseksi.
  Meidän perheen Helsinki-päiviin on kuulunut mm. kissakahvila, Lasten kaupunki, Suomenlinna, Sea Life, Korkee, Huippu. Meidän lasten mielestä yleensä on hauska ihan vain ajella erilaisilla kulkuneuvoilla ja käydä syömässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyviä vinkkejä! Itse olen lapsena käynyt Fazerin tehtaalla vierailulla ja Suomenlinnassa. Muut näistä vinkeistä onkin vielä kokematta. Meilläkin tytöt voisi tykätä ihan vaan vaikka ratikka tai metro ajelusta ja jäätelöstä rannalla. :)

   Poista

Kynä sauhuamaan..