sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Hiidenvuori

Monesti kateellisena katselin isoveljen Instagram postuaksia, kun hän vieraili Iitissä Hiidenvuorella. Seuraavaksi sinne pääsi lapseni enonsa kanssa. Edelleen sitä seurasi upeat instakuvat.

Hiidenvuori on yksi Iitin (harvoista) nähtävyyksistä. Vuoren huipulla ollaan 60 metrin korkeudessa, joka on peräti 127 metriä meren pinnan yläpuolella. Paikkaa on luonnehdittu myös "Kymenlaakson Koliksi". Hiidenvuoren huipulle johtaa kaksi polkua, se, mitä pitkin me menimme ja pohjoisreunan solareitti. Retkipaikka sivustolla on tarkempi kuvaus tuosta solareitistä. Jos taas legendat kiinnostaa, niistä on kirjoitettu täällä.

Iitti

Seuraavan kerran kun kuulin mitä isoveljeni suunnitteli lasten päänmenoksi, ilmoitin että "nyt kyllä saat viedä minutkin sinne!". Ja isoveli vei. 

Lähdimme polkua pitkin metsään, vaikka parkkipaikalta olisi myös päässyt rantaan paistamaan makkaraa. Polku jatkui ja jatkui. Tai siltä se malttamattomasta ihmisestä tuntui. Välillä käveltiin rappusia pitkin, sitten taas takaisin polulle.

Iitti
Iitti

Iitti

Lapset kulkivat määrätietoisesti kohti huippua, olihan reitti heille jo tuttu. Itse katselin maisemia ja kävelin isoveljen lenkkiseuran, Pupen, kanssa.

Iitti

Lopulta olimme perillä. En voi kun sanoa että kannatti istua tovi autossa. Kannatti kävellä rappusia ja polkuja pitkin. Maisemat olivat upeat. Kuvat eivät valitettavasti tee oikeutta syksyn upealle väriloistolle.

Iitti

Iitti

Iitti

Iitti

Iitti

Iitti

Iitti

Tiesittekö muuten että kesäisin Iitin musiikkijuhlat huipentuvat täällä vuoren huipulla keskiyön konserttiin? Minä en tiennyt. Nyt tiedän. 

Oletko sinä kiertänyt paljon kotiseutusi nähtävyyksiä?
Mitä niistä suosittelesit niille, jotka kotiseudullasi vierailisi? 
 

2 kommenttia:

  1. No onpas hieno paikka! Juuri tuo lähikohteiden kauneus pitäisi tuoda esiin - ihan niin kuin tässä tuotkin - jotta näihin lähellä oleviin luonnonkauniisiin paikkoihinkin löydettäisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olen samaa mieltä. Itse olen ollut paikasta autuaan tietämätön, vaikka suht lähellä asuin puolet lapsuudestani. Onneksi isoveljeni alkoi käydä tuolla, ja jakamaan instagramisaan upeita kuvia tuolta, niin oli pakko päästä itsekin katsomaan onko se oikeasti sitä, mitä kuviin oli vangittu. :)

      Poista

Kynä sauhuamaan..