lauantai 13. lokakuuta 2018

Baltian road trip matkapäiväkirja osa 2

Päivä 2.

Aamu alkoi harmaana Väinänlinnassa (Daugavpils). Vanhat, miljoonan rullanneet bussit ajoivat Neuvostoliiton aikaisen kerrostalon ohi asemalle aamusta alkaen. Hitusen uudemmat autot pörisi ja tööttäili, kun aamuliikenne ei sujunut mieluisasti. Kukaan ei ollut varastanut volvoa yöllä ja se odotti meitä kadun varressa, siinä Neuvostoliiton aikaisessa korttelissa, mihin sen jätimmekin. 

Latvia

Latvia
Tällaisessa korttelissa asuttiin.

Latvia
Rappukäytävä haisi ihan kellarilta..

Ensimmäinen väittely saatiin aikaiseksi noin kahden minuutin paikkeilla, kun en osannut kääntyä oikeasta kohtaa. Onneksi tilanne ratkesi kun rakennuksen toisella puolella oli isompi parkkipaikka. 

Parkkipaikan vieressä oli sisä- ja ulkotorit. Ulkoa ostettiin sortsit ja iso kasa marjoja ja hedelmiä matkaevääksi. Sisätorilta ei ostettu kun automaattikahvi. Kävelykatu ja muutama sivukuja tuli käveltyä, niin koko kylä oli nähty. Kyllä se ehkä vähän isompi on kun Kouvola.. Anyway, ruokaa kioskista naamariin ja suunta kohti Liettuaa.

Latvia
Tästä me sinne ulkotorille käveltiin..

Latvia

Latvia

Latvia

Latvia

Latvia
Autotarvikeliikkeen edessä oli kaveri moikkaamassa!

Latvia
Sisätorilta ei tullut otettua kuin tämä kuva..

Latvia
Jaahas! Mihinkäs sitä sitten seuraavaksi?

Latvia

Latvia

Latvia

Latvia

Latvia


Liettuan rajamuodollisuudet oli samat kuin Latviaan tultaessa, nopeusrajoitus laski 50km/h ja kyltti tienvieressä, ainoastaan SuperAlko loisti poissaolollaan.
Ensimmäinen pysähdys Liettuan puolella oli Zarasaissa. Käveltiin rantaa pitkin, bongailtiin etanoita ja vesilintuja. Lyhyen haahuilun jälkeen jatkettiin kohti Vilnaa, jota oli kovasti kehuttu.


Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

No, meille ei kyllä auennut Vilnan hienous. Jäätelö tippui maahan, vettä satoi ja oli liikenneruuhka. Tunti ja 45min riitti meille suihkulähteen läpi juoksemiseen, mököttämiseen, kauppaan, mäelle kiipeämiseen, leikkipuistoon ja päämäärättömään haahuiluun.
Liikenneruuhkien jälkeen suunnattiin kohti Kaunasta, kun päätettiin tällä reissulla jättää Puola välistä, kun ei sielläkään ollut lupausta kesästä.


Liettua
Tällainen tyyppi oli kaverinsa kanssa Vilnassa meitä vastassa.

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua
Vilnan plussa oli vesiautomaatit.

Liettua

Liettua

Liettua
Tältä Vilna näytti mäeltä..

Liettua
Tällainen mökki oli siellä mäellä..

Liettua

Liettua
Ennen Vilnan jättämistä löydettiin vielä haliauto.
Kaunas, haukuttu ja vähätelty ränsistynyt kyläpahanen, joka suositeltiin jättämään kokonaan välistä.
Oi miten ihana oletkaan!
 


Kerrostaloa puretaan kaivinkoneella niin, että kone on nostettu ylimpään kerrokseen purkamaan alta sortuvaa rakennusta. Rakennuksista saattaa puuttua kaikki, tai ainakin puolet. Ikkunat on korvattu vanereilla ja portit roikkuu yhden saranan varassa, jos se ei ole vielä antanut periksi. Autoilijat ajaa kun kaistapäät ja mikään paikka ei meinaa olla auki. Kävelykatu on suloisempi kuin Tallinnan vanhakaupunki kaikkine kieroutuneineen liikenneratkaisuineen ja terveysravintoloineen. 

Ruokaa löytyi, joka oli jopa hyvää, samoin kuin palvelu. Hinta tosin lähentelee jo Tallinnaa; ei enää mikään halpa mesta. Silti päätämme jäädä tänne yöksi. Eipä se aurinko ole näyttäytynyt sateen lomasta tänäänkään näiden 300km aikana, mutta jotenkin kummasti naamani on kyllä siitäkin huolimatta palanut.


Liettua

Liettua
Kaunaksessa kirkotikin hymyilee!

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua


Muutama huomio vielä tähän loppuun: tiet on huonommassa kunnossa kun Latviassa, maasto on mäkisempää, eikä jättiputket ole vielä vallanneet jokaista ojan pieltä. Täällä on näkynyt enemmän poliiseja kuin Virossa ja Latviassa yhteensä. 

Täällä ei rakasteta ajaa keskiviivaa pitkin, nopeusrajoitus on suositus johon lisätään vähintään +20km/h ja vilkku on turha keksintö. Punaisilla saa kääntyä oikealle, jos liikennevaloissa on vihreä nuoli, eikä huoltoasemilta saa olutta. Vesi on parempaa kun Tallinnassa, mutta sade on ihan yhtä märkää joka paikassa.
 

Huomenna suuntana mahdollisesti länsirannikko ja siellä olevat vesisateet. 
Kyllä lomalla on ihmisen hyvä olla!

Kumpi on sinun suosikkisi: Kaunas vai Vilna ja miksi?

 

 

4 kommenttia:

 1. Kaunas on kiva stoppi kaupunki, siellä oltu muutaman kerran yötä. Käppäilty vanhaakaupunkia ja shoppailtu edullisesti Akropoliksessa (myös Vilnassa). Paholaismuseo oli hauska ja lähellä sitä löytyy snadi funikulaari, sinne uskalsi korkeenpaikankammosetkin mukaan kun matka oli niin lyhyt!!
  Vilnassa makee kun kuumailmapallot ajelehtii Gediminaksen yli, samoin auringonlasku on upee siellä, vanha kaupunki, KGB-museo, joen rannan alue, Uzupion kujat ja kahvilat on myös ihania pistäytymispaikkoja.. tv-tornin nähtävyydet ja tietty Akropolis lukuisinen kauppoineen/ravintoloineen. Noissa rafloissa on seurattu mm. lätkäjunnujen sekä luistelijoiden treenejä.
  Kumpi on kivempi, en osaa sanoa. Kummassakin kaupungissa käyty useempi kerta. Kaunas rähjäsempi kun Vilna mutta vähemmän turisteja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania vinkkejä ja kokemuksia! Ehkä siis etukäteissuunnitelulla olisi Vilnakin sytyttänyt enemmän. Meinattiin vierailla tuolla KGB-museossa, mutta se oli juuri silloin kiinni.
   Voipi olla että täytyy Vilnalle antaa vielä toinen mahdollisuus. :)

   Poista
 2. Molemmmat paikat itselle ihan tuntemattomia. Toivottavasti saitte vielä aurinkoakin reissullanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko pysytteli kyllä aika visusti piilossa, vasta Suomeen palattuamme sitä riitti sitten koko loppu kesän edestä.. Mutta ei onneksi kaiken aikaa kaatamallakaan satanut. :)

   Poista

Kynä sauhuamaan..