maanantai 15. lokakuuta 2018

Baltian road trip matkapäiväkirja osa 3

Päivä 3.


Kaunas näytti aamusta alkaen parhaintaan kaatosateen merkeissä. Päätettiin tästä syystä tutustua paikalliseen tarjontaan ja suunnattiin ensin ostoskeskukseen. Oli se suurempi kun Veturi, mutta tuntui myös olevan kalliimpi, lukuunottamatta jäätelöä. Jäätelö oli kyllä oikeaa herkkua! Nam!

Liettua
Saisiko olla suklaata?

Liettua

Liettua

Liettua
Muutama eri maku gelato jäätelöä. Nam!

Liettua
Kookos-suklaa

Liettua

Ostoskeskuksesta löytyi vihdoin ja viimein niitä oluita, mitä huoltoasemilta ei saa..

Aamupalajäätelön jälkeen suunnattiin pikkuiselle torille. Tässä vaiheessa saatiin vasta tämän päivän ensimmäinen väittely aikaiseksi, edistystä sanon minä! 
Halleja täällä torialueellaa oli vaatimattomat neljä ja kauppoja pitkälti toista tuhatta. Se mitä et sieltä saa, et kyllä tule tarvitsemaan! Sen etsimisessä voi tosin mennä sitten ikä ja terveys. 

Mieheltä meni terveys, lapsilta hermo ja minulta rahat, eikä etsimäämme löydetty. Muutama vaate tarttui kuitenkin mukaan, sekä kuivasavustettua lihaa toista kiloa ja makkaraa, ruhtinaalliseen 8e hintaan. 

Liettua

Liettua
Alueen karttakin löydettiin..

Liettua
Junanvaunut ovat myös kauppoja.

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Seuraava etappi olikin mahan täyttäminen, kun kellokin lähenteli jo päiväuniaikaa. Torin laidalta löytyi kaksi ruokapaikkaa, siis VAAN kaksi! Toisesta sai ranskalaisia ja nugetteja, toisesta sitten pizzaa meritähdillä. Valittiin siitäkin huolimatta tuo jälkimmäinen, eikä se kyllä kaduttanut, sillä tähän astisen reissun paras ruoka löytyi sieltä. Itse söin jalopeno hampparin, lapset ranskiksia ja pizzaa (ilman meritähtiä), mies semmoisen lautasen kokoisen hampparin.

Liettua
Täällä käytiin syömässä.

Liettua

Liettua
Sokeroitua maissia - ei jatkoon.

Liettua
Kuva ei tee oikeutta hampparin koolle, mutta ISO se oli!

Liettua

Liettua

Navat pinkeinä päätettiin käydä viereisellä autotorilla. Siellä myydään kuulemma omat, naapurin ja sieltä täältä löydetyt autot. Aurinkokin meinasi pilkahdella, mutta totesimme että kentällisen autoja näemme kotonakin, siispä jätimme sen väliin.

Liettua
Paikallinen autotori.

Tämän pitstopin jälkeen lähdettiin kohti Klaipedaa. Ensimmäiset 200m meni kivasti, kunnes juututtiin ruuhkaan. Onneksi hätä ei ollut tämän näköinen, vaan peesattiin paikallista pakua parin liikkeen parkkipaikan läpi, pyörätielle, missä oli uima-altaan kokoisia reikiä ja aina kerrostalon pihan poikki suoraan seuraavaan ruuhkaan. Voitettu matka-aika n.3min.

Ruuhkasta selvittyämme matka meni mukavasti kaatosateessa motaria pitkin. Muutama rekka koetteli hermoja ohitellen ystäviään ja oman jännityksensä toi taas bensavalo. Täällä rakastetaan ilmoittaa huoltoasemista 100m ennen sitä. Milläs vaihdat kaistaa ja kännyt siitä liittymästä, mikä meni jo 300m sitten?


Perillä todettiin ettei Klaipeda välttämättä ole meidän paikka. Tai no, voisi ollakin jos olisi jotain muuta löydetty kun paperitehdas ja lossi. Majapaikan valinta meni muuten nappiin, mitä nyt 44km päässä kyseisestä kohteesta. Kyllähän jokainen haluaa asua Sventojissa mökkikylässä keskellä ei mitään muiden mökkikylien kanssa, eikö?Liettua

Liettua

Liettua

Liettua

Alkaa olla tiistai taputeltu, eikä sitä aurinkoa pahemmin löydetty vieläkään, vaikka taas reilusti yli 200km tuli matkaa taitettua. Ei kai tässä muu auta kun mennä katsomaan mihin tänne mökkikylän syövereihin muut hävisi ja luottaa siihen että huominenkin sieltä vielä tulee..

Meneekö sinulla majapaikan varaaminen aina nappiin?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..