keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Baltian road trip matkapäiväkirja osa 4

Päivä 4.


Päivä aloitettiin etsimällä lähiranta Sventojista. Pitkä hiekkaranta löytyi, mutta niin löytyi myös kova tuulikin.
Siellä ei aamutuimaan viihdytty kuin hetki ja suunnattiin volvon keula takaisin Klaipedaan.


Liettua

Liettua

Liettua


Vanha volvo vei meidät uskollisesti takaisin Klaipedaan, josta sitten jatkoimme matkaa  Kuurinkyntään hiekkarannalle. Matka taittui Klaipedasta lautalla parissa minuutissa eikä menopaluun hinta mahdottoman kallis ollut. Eikä laiva keinunut!


Klaipeda

Liettua
Kissa on siinä taxi jonossa.

Liettua
Parkkipaikan vierestä rannalta löytyi kaikkea jännää..

Liettua

Liettua

Liettua
Matkalla oli asianmukaiset varoitukset!

Hiekkaranta oli kuin jostain kauempaa. Valkoista hiekkaa, aurinkoa ja kirkasta vettä! Vesi tosin oli jääkylmää ja aallot isoja. Jo pelkkien varpaiden kasteleminen tuntui siltä, että kävelisi paljasjaloin lumessa.. Hrrrr! Silti isompi pienistä kastautui kahteen kertaan siellä!
Yksi lapsi melkein hävisi rannalla, kun muu matkaseura hautasi sen hiekkaan. Onneksi on kovaääninen, niin ei unohtunut matkalle..Liettua

Liettua
Voitteko uskoa että ollaan Liettuassa?

Liettua

Liettua

Liettua

Liettua
Rappuset taivaaseen?

Liettua

Liettua

Liettua

Tämän jälkeen suunnattiin kohti Palangaa. Palangassa käytiin kaupassa toria vastapäätä ja ajettiin keskusta läpi. (Täältä muuten sai reissun parhaan juoman: seepratölkin. Ei löytynyt mistään muualta, vaikka oli Tarttoossa tehty.) Paljon söpömpi kun Klaipeda, jopa pikavisiitillä! Siitä ei sitten tarvinut ajaa kuin tovi, niin sai hyvästellä Liettuan ja tervehtiä Latviaa. 

Tietyöt ja poliisi tutkan kanssa oli meitä vastassa. Ensimmäinen pysähdys oli Liepajassa. Voi miten söpö ränsistynyt kyläpahanen. Torilta sai kukkia, vaatteita ja ostaa olutta hanasta. Kierrettiin tori ja päädyttiin kirpparille. Voi mikä paratiisi. Vaatetta oli kyllä joka lähtöön, kokoja taas ei. Muutama vaate tarttui pienille mukaan. Suuren suurta keskustaa (Myllykosken kokoluokkaa) kierrettäessä haettiin take a way -ranskikset kolmelle hintaan 3,60€. Kyllä niillä nälkää siirsi, mutta ei niihin himoa tullut.


Latvia

Liepaja
Uskollinen ratsukin päässyt kuvaan.

Latvia

Latvia

Latvia

Latvia

Latvia

Latvia

Latvia

Latvia

Latvia

Fazer
Löytyi Liepajasta myös jotain tuttua ja sinistä.

Latvia

Roadtrip

Seuraava pysähdys: Riika. Majapaikka on, noh, se on jossain teollisuusalueen laitamalla kerrostalolähiössä jossa on kolmisenkymmentä kissaa vapaana siellä täällä.. Junaradan kolina kuuluu sopivasti ja respassa oleva mies puhuu sujuvaa venäjää, mutta vain pari sanaa englantia. Ehkä täällä sen pari yötä nukkuu.

Latvia

Latvia

Latvia

 

Ai niin, päivällä paistoi aurinko melkein kaiken aikaa, joten aurinko löydetty ja kinaa saatiin kyllä aikaiseksi useampaan kertaan päivän aikana. Katsotaan mitä viides matkapäivä tuo tullessaan, kunhan tämän illan jysäristä selviää!

Onko sinulla Palanga tai Liepaja tuttuja paikkoja? 

Tykkäätkö "eksyä" tunnetumpien kaupunkien sivukylille?


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..