sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Baltian roadtrip matkapäiväkirja osa 6

Päivä 6


Aamusesta käytiin vielä torilla marjoja hakemassa. Toivotaan että säilyy päivän, niin saadaan kirsikka ja vadelmahilloa. Jotta marjojen haku onnistui, jouduin ajamaan auton parkkihalliin, joka oli pieni kun perkele. Volvon antenni raapi kattoa ja pois lähtiessä volvo ei meinannut taipua rampille, niin tulipahan puskurin kulmakin kiillotettua.
 
Tämän jälkeen suunnattiin kohti Jurmalaa. Ensimmäinen tehtävä matkalla oli ostaa 2e "sisäänpääsy" alueelle. Se oli jonottamista ja täyttä toivottomuutta. Jos automaattiin pitää syöttää auton rekisteritunnus, maksutapa ja maksaa, niin ei luulisi olevan hankalaa? Eihän?! Kuitenkin juuri vastaavia automaatteja on monella parkkipaikalla, niin Latviassa kun Liettuassakin. No, oli se! Lähes ylivoimaista! Kun vuoroni tuli, apuun säntäsi kaksi vanhempaa miestä. Olin ilmeisesti neito hädässä, vaikka lopulta neuvoin heitä kun kyllästyin odottamaan..

Latvia

Jurmala oli, noh, ei ehkä kaiken hehkutuksen arvoinen. Ajettiin kylän läpi ja löydettiin iso leikkipaikka, mihin toviksi pysähdyttiin. Kyllä lapset ainakin tykkäsi tästä kynäpuistosta!

Riika
Ennen rannalle pääsyä pysähdyttiin vielä leikkimään..

Lopulta löydettiin rantakin. Rannalla oli leikkipaikka, kuntoiluvälineitä ja muita pömpeleitä. Laskuvesi oli tuonnut mukanaan levät rannalle. Hetken kahlailun jälkeen päädyttiin kaikki uimaan uhkaavista synkistä pilvistä huolimatta. Ilma oi 20°c ja vesi 16°c.


Latvia

Riika

Riika

Riika

Kun oltiin takaisin autolla, alkoi ripotella jo vettä. Läheisellä huoltsikalla lisäiltiin ohjaustehostimeen öljyä ja bensaa tankkiin. Suunnattiin taas Depoon. Hitusen haahuilua siellä ja matka jatkui.

Riika
Super Mariot tauolla.

Kello läheni jo ilta seitsemää ja päätettiin mennä vieressä olevalle pica&grill 76 syömään. VIRHE! Nugetit ja lasten ruuat tuli 30min odottelun jälkeen, mitä nyt toinen annos kylmänä Kun lähes 1,5h oli odotettu ja lapset syönyt, juomat loppu, eikä meidän ruokia tai alkupaljoa edes näkynyt, poistuttiin. Piti vielä keretä SuperAlkoonkin. Oltiin puolisen tuntia ennen sulkemista perillä. Eli kerettiin hyvin. Valikoima oli niin suppea, että se oli nopeasti kierretty ja volvo lastattu.

Reissun kauneimman auringonlaskun saattelemana suunnattiin kohti Tallinnaa. Matkalla tuli vastaan yksi ohittaja, jonka mielestä on ok ajaa 3 autoa rinnan (Latvian puolella tämä oli ok), yksi auto ilman valoja ja yksi peura. Peura oli hitusen liian nopea, tai minun refleksit, niin jäi paisti saamatta. Mökötys löytyi myös Viron puolelta, kun en ymmärtänyt ajo-ohjetta oikein. Yö vietettiin Sakussa, Tallinnan kupeessa jossain vanhassa rakennuksessa.


Latvia

Latvia

 

Onko Saku sinulle tuttu paikka?

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..