tiistai 18. syyskuuta 2018

Syksyn suunnitelmia

Koko vuoden on ollut älytön matkakuume! Asiaa ei auta yhtään että lukee muiden reissutarinoita facebookista Reissupostaukset ryhmästä. Asiaa ei myöskään auta matkustavien ihmisten seuraaminen instagramissa. Itsensä kiusaamista etten sanoisi!

Meillä on syksylle varattu vain yksi matka, Ranskaan. Siitäkin toinen osa varattiin jo 1.1.18. Ostin nimittäin lokakuun puoleen väliin 2 viikon Karibian matkan, Guadeloupelle. Puhun toisesta osasta, sillä kyseiset lennot lähtee Pariisista.

Pariisinkin lennot tuli ostettua pari viikkoa sitten. Auto on Guadelopelle varattu ja ihan lähipäivinä pitäisi varata majoitukset molempiin paikkoihin. Jottei tämä kuulostasi liian ihanalta, niin tällä viikolla tuli sähköpostia, että lentomme Pariisista Guadeloupelle on peruttu. Hups!

Onneksi meidät buukattiin sitten parin päivän päästä lähtevälle lennolle. Toivottavasti ei tule enää muutoksia. Tässäkin on onni onnettomuudessa, kun ainut mitä oli varattu, on tuo auto. Se pitäisi koittaa vielä vaihtaa pari päivää myöhemmäksi. Näin ollen Pariisiin tuli pari lisäpäivää.


Entäs mitä aijomme tehdä Pariisissa?

- Eiffel torni
- Notre Dame
- Seinen rannan tutkiminen
- Disneyland
- Saint Chapelle
- Katakombit tai viemärimuseo
- Higline Paris
- Kirpputoreja
- Ehkä joku museo, tai ainakin ulkopuolla ihastelua: Louvre, Pompdou-keskus ja/tai Musée d’Orsay

Kaikkea ei kuitenkaan kerkeä tekemään, näkemään tai kokemaan. Eli lista varmasti elää, mutta jotain on jo valmiiksi suunniteltu


Mitkä on sinun vinkkisi Pariisiin?Entä mitä aijomme tehdä Guadelopella?

- Uida
- Uida
- Uida
- Sankoinko jo uida?
- Mahdollisesti saariretki, joko Guadeloupen omalle tai naapurisaarelle?
- Pointe-à-Pitren tori
- Kiivetä tulivuorelle ja bongata pesukarhuja
- Melontaretki
- Koluta saarta ristiin rastiin bongaten toinen toistaan kauniimpia paikkoja


Mitkä ovat sinun vinkkisi Guadeloupelle?psst. Voit seurata meidän reissua Instagramistani @hieman_vino

sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Kesäinen päivä Iitin kirkonkylässä

Viime kesä oli yhtä hellettä! Tuntui ettei vettä tullut taivaalta kuin pari pisaraa silloin tällöin sadetanssin onnistutta. Oli lämpöisiä päivä, lämpimämpiä ja hellettä. Kesällä tuli uitua melkein päivittäin ja jäätelöä kului litra jos toinenkin kesän aikana.

Yhden lämpimän päivän vietin lasteni kanssa Iitin kirkonkylällä. Sinne tuli myös äitini, pikkusiskoni ja veljenpoika. Itse aloitin päivän mattopyykillä Urajärvellä äitini kanssa, muiden polskiessa.

Mattojen pesun jälkeen siirryttiin mekin uimaan. Vedessä ei kauaa viihdytty, kun oli jo kiire Iitin kirkonkylän kioskille. Kirkonkylän kioskilta sai jäätävän ison jäätelöpallon naurettavan halvalla! Kertoo jotain kun jonoa oli kaiken aikaa! Oli muuten kesän ensimmäinen jäätelö ja oli muuten hyvää!

Iitti
Kesän ensimmäiset matot.

Iitti

Iitti

Iitti

Iitti
Kesän ensimmäinen jäätelö.

Iitti

Kun jäätelöt oli syöty Suomen kauneimman kirkon katveessa, oli hyvä tovi vielä nauttia päivän kulttuuriannos vireisessä Kesäkahvilassa. Kesäkahvilassa on vaihtuvat taidenäyttelyt, kahvio ja arpoja myynnissä. Äiti voitti arvastaan koko perheelle ilmaisen sisäänpääsyn Olgan farmille. Josko me siis sinne jo tänä kesänä päädyttäsiin!

Iitin kirkonkylä

Iitin kirkonkylä

Iitin kirkonkylä

Iitin kirkonkylä

Iitin kirkonkylä
Maisematkin on kuin taideteoksia.

Iitin kirkonkylä

Iitin kirkonkylä
Vuolenkosken silta on lähellä, sinne kannattaa myös pistäytyä.

Iitin kirkonkylä

Iitin kirkonkylä
Taidekellari on Kesäkahvilan pihalla, sinne kannattaa myös kurkata!

Iitin kirkonkylä
Tällä kertaa sieltä meitä kurkki lumiukko.

Aikamme taidetta katseltuamme niin sisältä kuin ulkoa kasasimme lapset autoihin ja suuntasimme taas kotia kohti. Niin se päivä meni Iitin kirkonkylässä. Iitin kirkonkylällä on paljon muutakin nähtävää ja tehtävää, mm. Iitti golf, Kurjenmiekka ja leirintäalueita. Rohkeasti vaan tutkimaan! Matkalle sattuu maatilatori, joten tuoreet eväät saat todella kätevästi poimittua mukaan matkalla mökille. 😊

Iitin kirkonkylä
Iitin kirkko

Iitti

Monta jäätelö sinulta kului kesällä?

Oletko sinä löytänyt jo tiesi Iitin kirkonkylään?

 

lauantai 15. syyskuuta 2018

Väärinpäin talo Tykkimäessä

Kouvolan seurakunta tarjosi kaikille paikkakuntalaisille Tykkimäkeen avajaispäivänä rannekkeet tarjoushinnoin. Pitihän meidänkin siihen tarjoukseen tarttua ja lähdettiin heti ensimmäisenä kesäpäivänä hurvittelemaan!

Tykkimäestä olen kirjoittanut ennenkin, jutut löytyy alta
- Sisään pelkällä sisäänpääsymaksulla
- Tykkimäki Actionpark - Huvia isoille ja pienille!
- Tykkimäen sauna
- Rantafestarit - Miten meni noin niinkun omasta mielestä?

Ensimmäisenä mentiin seikkailurata, joka osoittautui hauskaksi, mitä nyt pienempi matkaseurastani halusi vähän väliä antaa periksi eikä kaikki esteet toiminut ihan niin kuin olisi pitänyt. Maaliin päästiin ja kivaa oli.

Tykkimäki

Kouvola

Tykkimäki

Tykkimäki

Tykkimäki


Aikamme hurviteltua laitteissa, mentiin Tykkimäen tunnetuimpaan laitteeseen: Väärinpäin taloon (oikeasti se on Yllätysten talo). Se on nimensä mukaan talo, joka on väärin päin. Muistan kuinka pienenä sitä juostiin aina uudestaan ja uudestaan ympäri, kunnes olo oli ihan yök. Nyt yllätyksekseni väärinpäin taloa oli muuteltu. Edelleen sitä voi juosta ympäri uudestaan ja uudestaan, kunnes olo on yök. Mutta jos malttaa vähän rauhallisempaa mennä, huomaa että nyt talolla on tarina. Tarinassa kerrotaan miten väärinpäin talo on saanut alkunsa. Jaan muutama pätkän tarinasta teillekin (kaikkea ei voi kertoa, kun muuten ei ole syytä sinne mennä 😉 ):

Tykkimäki


Tykkimäki

Tykkimäki

Tykkimäki

Tykkimäki

Tykkimäki

..Loput tarinasta jätänkin teille etsittäväksi Väärinpäin talosta.. 😊

Tykkimäki

Tykkimäki


Mitä päivään näin muuten tulee, koko päivähän siinä meni. Kaikissa laitteissa taidettiin käydä ja kivaa oli! Vesiliukumäet, pikajuna ja väärinpäintalo taisi olla eniten käytetyt laitteet.

Tykkimäki

 

Onko sinulla muistoja väärinpäin talosta? Jos on, millaisia ne on?

Entä onko sinulla muistoja Tykkimäestä? Millaisia ne ovat?

 

tiistai 11. syyskuuta 2018

Kuvakooste keväältä '18


Leivonta
Elämäni ensimmäinen itse tehty voileipäkakku.
Kuulemma oli hyvää.
😊

Maatiaiskissa
Meille tuli myös perheenlisäystä.

Suomi

Myllykoski
Koivusaaresta kuvailtu maisemia.

Kouvola

Suomi
Raparperi villiintyi kesällä.

Juna-asema
Kouvolan juna-asema tuli loppukeväästä jo tutuksi.


Suomi

Luonto
Näiden västäräkkivauvojen kasvamista tuli seurattua.
Pesän olivat tehneet auton konehuoneeseen.

Kotieläin
Meille tuli toinenkin perheenlisäys, kun kana halusi hautoa.

Luonto

Auringonlasku
Auringonlaskua voi ihailla myös auton ikkunoista.

Luonto
Tupareilla ihailtiin kultasadetta.

Lemmikkieläin
Vietiin koiratkin uimaan, kun kevät oli todella lämmin!

Tällainen oli meidän kevät. Miltäs teidän kevät näytti?


sunnuntai 9. syyskuuta 2018

American Car Show '18

Varmaan jokainen, tai ainakin tosi moni on kuullut American Sar Showsta? Se on se tapahtuma, mikä pääsiäisenä täyttää Helsingin messukeskuksen. Minne pitää päästä vaikka minkälaisella harrasteautolla tai noh, vähemmän harraste.. Se on se tapahtuma, mistä moni ei muista seuraavana päivänä muuta, kuin että taisi ottaa yhden liikaa. Kuulostaako kenestäkään tutulta?

Itse kävin siellä edellisen kerran 8 vuotta sitten ja uudestaan tänä vuonna. Tänä vuonna päätimme miehen kanssa lähteä sinne, sillä meidän Toyota crown oli siellä huutokaupassa. Ajoimme ensin toisella autolla Vantaalle, josta hyppäsimme metroon. Metro vaihtui vielä ratikaksi, ja perille päästiin näppärästi suoraan takaovien eteen. Suosittelen tätä reittiä, ei meinaan ollut jonoista tietoakaan, kun toisella puolella rakennusta jonotettiin pitkät tovit! Omalla autolla ei viitsitty perille asti saapua, sillä jos automme ei mene huutokaupassa kaupaksi, ei saada kahta autoa samalla kertaa kotiin ja messukeskuksen parkkipaikka on sen verran hinnoissaan, ettei sinne sitä viitsi jättää.

Kahdeksan vuoden takaiselta reissulta muistan hyvin elävästi sen, kun lähdettiin kohti Helsinkiä ke20 corollalla (tuttavallisemmin pillucorolla) ja painoin vähän räväkämmin kaasua, kuului poks ja matka loppui siihen. Pojat takapenkillä olivat hypänneet ihan reunaan pamahduksen takia. Noh, pari vuotta seisseenä siitä olisi voinut myös perästä öljyt tarkistaa.. Niitä kun ei liiemmin ollut ja ne viimeiset valuivat nyt asfaltille.

Onneksi ei ollut mitään hätää, kun soitin serkulleni, joka tuli hinaamaan auton siihen naapuriin ja lainasi toista omista autoistaan, ja näin matka pääsi jatkumaan. Messukeskus oli ihan täysi autoja ja niitä oli monessa eri hallissa, niin ylhäällä kuin alhaallakin.

Miksi muistelen menneitä? No, tänä vuonna messukeskuksessa autoja oli vain yhdessä hallissa. Ne eivät enää olleet yhtä hienoja, yhtä vanhoja eikä niitä ollut enää läheskään yhtä paljon. Olin pettynyt, suorastaan tyrmistynyt! Jos olisin joutunut maksamaan lipustani, olisin kyllä ollut enemmän kuin pettynyt.

American Car Show
Toyota Crown

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki
Martti

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki
Huutokauppa käynnissä.

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki

Helsinki
Löydettiin me sieltä merirosvokin!

En siis voi enää suositella ainakaan Helsingissä olevaa American Car Showta. Enemmän vanhoja autoja näkee parin viikon päästä olevassa Classic Motorshowssa Lahdessa jo pelkästään parkkipaikalla!
Tunnustan vielä etten ole siellä käynyt itse, mutta ajoin kyseisenä viikonloppuna Lahden läpi menne tullen, ja jo matkalla näin enemmän kiinnostavia ja hienoja autoja kuin koko päivän aikana American Car Showssa.


Kyllä tällä kelpasi ajella!

Oletko sinä käynnyt American Car Showssa tai Classic Motorshowssa?

Mitä pidit?

Kumpi on suosikkisi?