torstai 25. elokuuta 2016

Viikko 3

Viikko 3


Uusi viikko ja uudet kujeet.

Heti maanantaina (23.5) työharjoittelusta päästyäni en taksilla kovinkaan pitkälle päässyt kun tiet oli jo poikki. Syykin oli jo tiedossa, Obama oli vierailulla täällä. Tienvieret oli täys miehiä luotiliivit päällä ja aseet olalla. Saattueeseen kuului toistakymmentä moottoripyörää, poliisiautoja, iskuryhmän autoja, pari ambulanssia, lisää poliiseja ja tietysti itse Obama. Valitettavasti kuvia tilanteesta ei oikein saannut kun olin taksissa viereisellä tiellä jumissa "muutaman" muun kanssa.. Mutta onhan se, kun pitää Vietnamiin asti lähteä että näkee Amerikan presidentin saattueen.

Tiistaina satoi, lähes koko päivän. Samoin keskiviikko yön. Keskiviikkona itse pääsin liikkumaan hyvin, työkaverit olisi tarvinut veneen töihin pääsyksi. Eli osa Hanoin keskustasta tulvi (kuvia löytyy täältä). Paikoin vettä oli reippaasti, itse pääsin kuivilla varpailla töihin.

Ma May kadulta ranskalaisia. Suosittelen.
Mopot nurin. Ketään ei sattunut kuitenkaan

Sateen jälkeen
Paljoa ei näy 65 kerroksesta
 


Itse pidän sateesta. Silloin on ihanan viileä ja kadut ovat rauhallisia. Liikennekin vähenee lähes olemattomiin. Sataisipa täällä Hanoissa enemmän.


Torstaina vaihdoimme hotellia, sillä hyvä sovittu hinta jotenkin kummasti aina nousi, eikä päinvastoin. Uusi hotelli (Apt-Ez Holiday Hotel) oli kivalla paikalla, matka työharjoitteluun lyheni melkein puolella. Vieressä oli kaksi hyvää ruokapaikkaa: Puku ja Xofa. Kävimme Pukussa syömässä ensin, palvelu oli todella ystävällistä ja hinta kohtuullinen. Rottia tosin juoksenteli viereisen aidan reunalla kiitettävästi, mutta niitä on joka paikassa. Tein myös tänään kaksi hyvää työtä, aamulla autoin tuulen mukaan lähtevän kokoista naista työntämään kärryt tien yli (töyssyjä, monttuja, katukivetyksiä) ja illemmalla autoin nuorta miestä ja ehtoon puolella olevaa vanhaa pappaa nostamaan skootterin toisen päälle. Oli hauska, kun muut katsoo haavi auki että mitä tapahtuu kun nappaan skootterin kulmasta kiinni ja nostan sen jo melkein yksin siihen skootterin satulalle. (Oikeasti en vaan jaksanut odottaa että he olisivat kahdestaan sen siihen saanneet, kun halusin siitä kuvan. ;) )Monta ilmalämpöpumppua löydät?
Näkymät hotellin toisesta ikkunasta
Pukussa syömässäKulkee ne näinkin


Pienen pieni söpö kuja
Vietnamilaista taidetta kadulla

Tälläisiä terveisiä lähetin kotiin

Lauantaina kävimme sotamuseossa ja lipputornilla. Mielenkiintoista propaganda nähtävää. Kuumuus oli kuitenkin sietämätön ja vetäydyimme takaisin hotellille. 

Sotamuseaossa on lentokoneitakin

Lipputorni

Illalla alkoi sataa vaakatasossa ja sade tuli ikkunanpielistä läpi suoraan sänkyihin. Siispä tästä syystä jouduimme vaihtamaan puolet pienempään huoneeseen, jossa toimii kaksi pistorasiaa (toinen on jääkaappi) ja patentteja on patenttien perään, mutta sentään sisälle ei sada.
Sateen loputtua lähimme pienelle iltakävelylle ja päädyimme syömään Xofaan kynttiläillallista. Xofa on todella tunnelmallinen paikka illan hämärtyessä.

Sieltä se sade saapuu
Xofa hotellihuoneen parvekkeelta katsottuna


XofaTunnelmaa
Vegespagetti

Sunnuntaihin mahtui mailman ihmettelyä: oli jätteenlajittelua, jääkuljetuksia, kerrankin siististi rivissä olevia skoottereita, peliluolia, penkinpäällystysliikkeitä ja romukauppiaita.

Jätteenlajittelua


Jääpalakuljetus
Eväitä

Pojat pelaamassa
Kattaus on valmis, missä ruokailijat?
Harvinaisen siisti rivi


Huomenna starttaa neljäs viikko täällä missä sateesta saa nauttia omasta sängystä käsin, ukkonen välkyttää koko taivaan valkoiseksi ja junaradalla on ok ottaa päiväunet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..