sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Viikko 11

Vettä, sähkökatkoja ja kaaosta.

Maanantai: Mikä ihana tekosyy kävellä asunnolle. Matkaan mahtui hauskoja kylttejä (keskellä jalkakäytävää) ja hai seinässä. Lisäksi mietin noita naisia, jotka tekee miehensä vuoksi mitä vaan. Hullujahan ne on! 
Uusi seinä ratkaisukin löytyi: jos seinästä puuttuu pala, laita siihen bajamaja. Pieni söpö kaivuri, kuu (mistä ei puhelimella hyvää kuvaa saannut), valaistu talo ja roskien lajittelu piste keskellä katua. Niistä on tämä päivä tehty.

Keskellä katua on hyvä varoa ettei putoa!


Taitaa pudota nainenkin, jos kärri karkaa..
Keskellä katua on hyvä lajitella roskat.

Tiistaina yritin mennä taksilla hotellille, mutta kuski oli urpo. Siispä kävelin. Sillassa kasvaa kiva rehu Lotte centerin vieressä, pikkuista ruuhkan poikasta liikenteessä, tyhjäpäinen isopää heilui tien pielessä ja jollekin tuli niin kiire bussiin että kengät ja salaatit jäi..
Hotelli oli yöllä 10h ilman sähköä, eli ei ilmastointia, eikä vettä. Ihan kun saunassa olisin. Yök! Pakko ehkä todeta vielä loppuun, että melkein iskee Suomi-ikävä. Siellä sentään puhutaan samaa kieltä (päänsisäistä tyhjyyttä ei lasketa) ja hommat toimii (ainakin yleensä).


Pieniä kauniita yksityiskohtia keskellä ruuhkaa.

Pieni liikenneruuhka. Kerkesin kävellä toista kilometriä ennen kun jono liikkui..Keskiviikko aamuna todella hehkeänä, hyvin nukutun vajaan 3 tunnin pätkittäisten unien jälkeen raahaudun töihin aulahenkilökunta on super pirteitä ja toivottaa "Good morning!". Teki mieli sanoa että tässä mitään hyvää oo ja murahtaa, mutta lopulta vain vähän hymyilin ja poistuin nopeasti paikalta.
Mopoja, sarjakuvia, vyöryviä ukkospilviä ja hyvin lastattuja kulkupelejä mahtui keskiviikkoon. 
Minusta on alkanut tuntua siltä, että ehkä vika onkin minussa eikä Vietnamissa. Vaadin vain liikoja. Edellinen yö ilman sähköä, viileää ilmaa ja vettä. Illasta sain vettä kun asiasta sanoin.. Samoin sai viereinen huone. Vesi tosin tuli vessan katosta läpi.. Täytyy muistaa varoa mitä toivoo!

 
Päivän kevennys.

Torstaina aulassa oli tuollainen iso ja pelottava tyyppi! Vähän erilaista pizzaa (yllättävän hyvää) Kafesta, turvalliset kemikaali kuljetukset (ja löysimpä itselleni sopivaa luettavaakin). Illasta toimi suihkukin, ei siihen mennyt kun kaksi päivää.. Huomista odotellessa.
 
Tällainen vieras löytyi Lottesta!


Kafen pizza. Hyvää oli!


Näin ne kemikaalit liikkuu.

Perjantai aamulla tapahtui kaksi uutta asiaa! Ulkona oli mukavan viileä (todennäköisesti mielikuvituksen tuotetta) ja taksikuskina oli nainen. Niin hyvään taksikuskiin en ole vielä törmännyt täällä näiden 11 viikon aikana! Palvelu oli ystävällistä eikä kyydissä pelottanut yhtään aamuruuhkassa. Naiset vaan taitaa olla on parempia kuskeja kun miehet! Päivä meni papereita pyöritellen ja koska olin hullaantunut aamun viileydestä, päätin iltapäivästä kävellä hotellille. 
Kuten varmasti arvata saattaa, viileys oli hylännyt meidät ja aurinko lämmitti minkä kerkesi. Tänään kävelinkin eri puolta katua kun yleensä. Ihan kun olisi eri kadulla ollut! Matkalla näkyi roskiksia(!!!??!??), jalkapallostadioni, varoitus sähköstä, mittareita, mopokorjaamo, joku pömpeli, mopo kärrin kanssa, roska-auto ja ompelukoneita ehkä joltain muulta aikakaudelta kuin 2000-luvulta.. Matkalta bongasin vielä kanapatongin ja limemehun. Parempaa ja halvempaa kun paikallisessa subissa. Patonki paikan vieressä oli joku hostelli, mikä ilmeisesti oli aika suosittu, kun sen edustalla kävi jatkuva kuhina reppureissaajista. Tästä se viikonloppu taas alkaa..


Ensimmäiset roskikset mitkä Hanoissa näin! Tämän jälkeen alkoi ilmestyä muuallekin..


Muutama mitta poikineen.

Muuntajasta bongattu.

Polkupyörä korjaamo.Lauantaina uskaltauduin ulos vasta illemmasta, mikä oli kyllä oikea ratkaisu. Tuuli kovaa ja taivas oli synkkä! Kyllä minä tykkäsin!!! Kuviin tuli bongailtua katua, valoja, lukkoseppä, mopon lastaus, taivas minuutti ennen sen repeämistä, ruokaa, sadetta ja yömarkkinat sateella, ne tosin oli vähän kuivuneet kokoon. Märkänä melkein paleli ulkona. Taitaa olla ensimmäinen kerta kun ei ollut kuuma.. Ruokapaikka oli Rock store Ma May kadulla (siellä on paljon ruokapaikkoja ja hostelleja). Kyllä taas tein parhaani lisätäkseni suomalaisten mainetta hulluna kansana. Ruokapaikassa työntekijät olivat ihan kauhuissaan kun ihan vettä valuvana kävin istumaan, en tarvinut paperia itseni kuivaamiseen ja kerroin nauttivani vesisateesta, vaikka sitä tuli kuin saavista kaatamalla! (Samaan aikaan Suomessa paistoi aurinko ja mörrimöykky oli pikkuriiviöiden kanssa Särkänniemessä.) Paikalliset taas kyhjöttivät kuka minkäkin katoksen, räystään tai takin alla odottaen sateen loppumista. Ruoka oli ihan hyvää, palvelu vähän parempaa ja kotimatka sujui rauhallisesti sateen jälkeen.

Minuutin päästä satoi vettä kaatamalla!

Nam nam!

"Sataa sataa ropisee.."


Sunnuntai aamulla kuuntelin kun joku lauloi pihalla. Ilmeisesti joku kiertävä yhden miehen karaoke.. Päivän vietin ystäväni Netflixin kanssa. Illemmasta lähdin ruokaa etsimään. Iltamarkkinoilla pyörähdin ja tuli nähtyä vaikka mitä tanssijaa ja laulajaa. Toinen paikallinen lukkoseppä ja roskakärryjen tyhjennys sattui matkalle myös. Nyt loppui viikonloppu. Onneksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..