maanantai 20. helmikuuta 2017

Viikko 14

Koulun alkua, vuosipäiviä, ilmailusotamuseota ja silkkikylää. Niistä on viikko 14 tehty.

Maanantai oli aika peruspäivä täällä. Aamulla ruuhkassa hiippailin töihin skoottereita jalkakäytäillä väistellen. Töissä pyörittelin papereita. Lopulta tuli kotiinlähdön aika ja ilta meni asunnolla auringonlaskua katsellen ja nettiä selaillen.Voihan tiistai. Ehkä huominen tuo tullessaan jotain uutta. Asunnolla kokkasin ensimmäistä kertaa Vietnamissa, vielä kaasuhellalla. 
Kyllä sitä söi, mutta kyllä se sai kaipaamaan kotiin. Sipuli sai itkemään niinkun kotonakin, mutta kukaan ei ollut vieressä nauramassa, eikä kukaan ollut syömässä kanssani. Auringonlaskua ja netflixiä.
Eipä tänne muuta taaskaan kuulu.


Ensimmäinen kokkaus. Syötävää tuli.
Niin se aurinko painuu taas mailleen.10.8.16 11 vuotta. "Olet nero, koska kukaan tyhmä ei olisi voinut ymmärtää että minuakin voi rakastaa." On hetkiä kun meinaa iskeä se koti-ikävä ihan kunnolla! Tämä on taas yksi niistä aamuista, kun kaipaa kotiin oman kullan kainaloon. 11 vuotta on jo yhteistä polkua tallattu..
Keskiviikko meni noin muuten pelkistetysti tutun kaavan mukaan: heräsin ennen herätyskelloa, kävelin töihin, olin töissä päivän tekemättä mitään järkevää, kävelin asunnolle ja mikrotin ruokaa, minkä jälkeen netflix piti seuraa minulle.
Kuten ehkä huomaatte, elämäni on tylsää yksin. Onneksi kohta on syyskuu. Torstai päivä ei poikennut eilisestä oikein muuten, kun oli torstai ja töistä lähtiessä satoi. Ulkona oli ihanan viileä sateen takia. Kohta netflixistä loppuu katsottavat.. ;)
Lisäksi tänään on taas se päivä, kun tunnen vanhenevani. Näköjään etäisyyskään ei asiaan vaikuta.. Niin se käy pienienkin tie kohti koulutaivalta.
 
Kuvissa on pala kauneinta Vietnamia.Perjantaina kävelin töistä pois eri puolta tietä. Ihan kun olisi ollut kokonaan uusi reitti. Matkaan mahtui pari hytkyjää, jotka taisi olla täpinöissään perjantaista. Asunnolla kokkasin (toinen kerta jo täällä!) ja tuli parempaa kun ekalla kerralla.. Loppupäivän selasinkin netin tarjontaa ja katsoin netflixiä. Tiedän, yksin olen tylsä.
 
Jep, alkaa olla muutama näitä samoja auringonlaskuja nyt kuvailtu..

Lauantaina olinkin reipas. Lähdin jo aamusta tallustelemaan kohti ilmailusota museota, vaikka ulkona oli jo aamu 9 aikaa +32°c. Kuten arvata sattaa, ei matka mennyt ihan niinkuin piti ja saatoin muutamaan otteeseen eksyä, vaikka mukana oli puhelimessa kartta.. Löysin metallintyöstö kadun, kirkon ja kulttuuri&koulutus museon. Tosin kilpikonna museo siitä enemmän tuli mieleen.

 

 
Kirkko

Pari kilpparia rivissä.

Näyttääkö tutulta?
Uusi yritys kohti ilmailusota museota. Tällä kertaa hitusen paremmalla menestyksellä. Ulkona oli paljon enemmän nähtävää kuin sisällä. Miten ihminen osaakin nauttia ruosteisesta raudasta! Juuri kun alkoi nurkat olla tutkittu, sovittiin työkaverin kanssa, että mennän silkkikylään käymään.

Muutama sirkka ja mato..


Varo ettet putoa keskellä katua olevaan kuoppaan!

Kyllä vanha on vaan kaunista!


Tällaisen voisin ottaa kotiinkin. ;)
Yksi kuva sisältäkin.

Poliisiautoja.

Kun löysimme toisemme ja pääsimme silkkikylään, ihastelimme pieniä lampia heti portin pielessä. Ihanan rauhallista ja vihreää! Kävimme silkkikylässä myös tehdaskierroksella täysin omatoimisesti (kävelimme vain ovesta sisään) katsomassa mitä ne kangaspuut siellä kolistelee ja kiertelimme kauppoja. Mukaan tarttui huivi ja paita. Huivia en jaksanut pahemmin tingata, oli niin kaunis ja halpa, paita taas kaunis, mutta ylihintainen. Työkaveri kokeneempana tinkasi paidankin juuri siihen hintaan minulle, kun sen tahdoin. Hyvät kaupat siis tehtiin! Päivä päättyi viereisen joen rannalle, terassille kylmän veden ja rottien leikkien ääreen. Päivä oli mukava, sillä välillä tihutti vettä ja aurinko pysyi kiltisti pilvien takana, sekä seura oli hyvää. Käveltyäkin tuli reilut 15 km..
Huomenna saatan taas tylsäillä.


Silkkikylän portin pielessä on myös nähtävää!

Silkkikylän portti.

Siinä sitä silkkikangasta tulee!

Tähän päättyi iloinen lauantai retkemme.

Tänään on taas sunnuntai. Pidin lupaukseni ja olin tylsä. Aamusta oli kuuma, aamupäivästä satoi ja oli pilvistä, samoin kun loppu päiväkin.. Vähän siivoilin, pesin pyykkiä, söin, kylvin ja vietin aikaa puhelimeni seurassa. Eli toisin sanoen: en tehnyt mitään.
Saatte vielä vaahdon seuraksi kuvan eilisestä ostoksestani.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..