keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Laatuaikaa pimennetyssä salissa

 
Kouvola. Teattereiden luvattu kaupunki?

Kouvolan teatteri tarjonta on todella laajaa. On kesäteatteria, syksylläkin ulkoilmateatteria, on jännitystä, komediaa ja draamaa, on lapsille ja aikuisillekin sopivaa, ammatti- ja harrasteteatteria! Osaa esityksistä tullaan kauempaakin katsomaan ja näytökset on lähes heti loppuun myytyjä. Lisäksi Cumulus hotelli tarjoaa teatteri lomia Kouvolaan, jos haluaa päästä ns. valmiiseen pöytään. Kaikille löytyy siis varmasti jotain!

Olen aina tykännyt käydä teattereissa. Jo pieneä vanhemmat veivät meitä kesäteatteriin. Vaahteramäen Eemeli jäi elävästi mieleen (en kyllä muista missä sitä käytiin katsomassa ja milloin) sekä Koivusaaressa iskän kanssa kun kaatosade yllätti ja väliajalla käytiin vaihtamassa kuivat vaatteet ja sadetakit päälle. 

Isompana olen käynyt anopin ja mummin kanssa teatterissa, miehen kanssa silloin tällöin, Tampereella työväenteatterissa kummityttöä katsomassa (esitystä en kehu, kummitytön suoritusta kyllä!), miehen isoveljeä Kuopiossa ja Kangasalalla, nyt kesällä sitten Siuron Koski-teatteriin on jo eturivin paikat varmistettu (ensi-iltaan 79 päivää) ja Tampereen työväenteatteriinkin pitäisi keretä katsomaan Mielensäpahoittajaa. Saattaa olla että siellä suunnalla tulee jotain muutakin käytyä vielä katsomassa, jos suinkin aika riittää. Välimatkaa kun valitettavasti on parisataa kilometriä suuntaansa. Salaseuran teatterilta on tulossa myös hyvä esitys, tai näin ainakin oletan.

Jokivarren teatterin esitykset on taas syksyisin ulkona, kun illat ovat hämärtyneet ja viilentyneet. Pimeässä viltin alla Kymijoen rannassa kävin katsomassa Maailmanlopun sirkusta ja tykkäsin, vaikka toinen puoliaika olikin sitten enemmän paatosta kuin ensimmäinen. Sen jälkeen vielä The Road, joka ei ihan niin paljon kolahtanut, vaikka hyvä sekin oli. Se tunnelma ja se, miten ollaan uskallettu tehdä juuri sellaista ja silloin, kun itse halutaan. Viime syksynä en Vietnamin reissun takia kerennyt katsomaan Eräänä yönä näytöstä, mutta tämän syksyn esitystä odotan jo, vaikken sen olemassa olosta edes tiedä.

Viime vuoden marraskuun lopulla kävin lasten kanssa Kouvolan teatterissa katsomassa Robin Hoodia. Voi kyllä, tykkäsin! Lapset tykkäsi! Naurettiin yhdessä ja erikseen. Kaiken aikaa tapahtui jotain, mutta juonessa pysyi hyvin mukana. Näyttelijä suoritukset oli loistavia, kuten muissakin Kouvolan teatterin esityksissä, joita olen nähnyt (en enää edes muista kuinka monta!). Onnennumerot ja Love story oli myös omaa luokkaansa! Vielä ei ole tarvinut todeta esityksen lopussa, että aikaa olisi tullut heitettyä hukkaan.

Lähde: https://www.google.fi/search?q=kouvolan+teatteri+vakavuusongelma&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwihvYGkvq7TAhXKkiwKHV_oCsgQ_AUICCgB&biw=1920&bih=969#imgrc=YvWnR8hvNNg4BM:
Lähde: https://www.google.fi/search?q=kouvolan+teatteri+vakavuusongelma&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwihvYGkvq7TAhXKkiwKHV_oCsgQ_AUICCgB&biw=1920&bih=969#imgrc=L9SwFaPB9grLCM:

Miehen kanssa käytiin katsomassa Vakavuusongelmaa Kouvolan teatterissa. Näyttelijät olivat hyviä, samoin toteutus. Tarinakin oli hyvä, mutta minulle tuli esityksestä enemmän tunne, että olisin katsonut live kameraa, kuin teatteria. Joidenkin mielestä se on hyvä, mutta tässä esityksessä olisin kaivannut enemmän huumoria, kuin realistista näkökulmaa. Jonkun verran kun on noita kiemuroita ja ongelmia kuullut sivusta, niin ei ne naurata, päinvastoin. Tästäkin huolimatta suosittelen esitystä ja vierailua Kouvolan teatterissa. Välillä vain liian lähellä totuutta ei naurata.


Lähde: https://www.google.fi/search?q=kouvolan+teatteri+vakavuusongelma&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjvwcX-xq7TAhWJ3SwKHaBRCUcQ_AUICCgB&biw=1920&bih=969#imgrc=v8u5XA9dicOBCM:

Kaikki mielipiteet on täysin omia, ei maksettuja. Satun vain pitämään teatterista, ja kohdallani on käynyt lähes aina hyvä tuuri esitysten suhteen, ettei pahemmin ole tarvinut pettyä. Vaikka esitys ei olisi ollut niin mieleinen, tunnelma ja seura on sen pelastanut.

Minkä teatterin olet viimeeksi käynyt katsomassa? 
Entä onko suunnitteilla mennä jotain esitystä katsomaan?


Mukavia hetkiä teatterin parissa teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..