torstai 12. lokakuuta 2017

Portugalin matkapäiväkirja osa 8 - Uutta matoa koukkuun

Niin se kaikki kiva loppuu aikanaan. Näin viimisen päivän kunniaksi käytiin aamulla kalassa. Aurinko oli pilvien takana jemmassa ja avomerellä meinasi tulla jopa kylmä. Tai no, mitä sitä kaunistelemaan, kylmä siellä oli!

Portugali
Aina on hyvä sää lähteä kalastamaan.

Portugali
Syötit: katkarapua ja mustekalaa.

Portugali

Ensimmäisestä paikasta ei kalaa tullut, joten vaihdettiin paikkaa. Pienen hetken kerkesi katkarapu ja mustekala syötit olla 26m syvyydessä kun nykiminen alkoi. Kalaakin nousi 8 ihmisen voimin 3 ämpärillistä. Oli jos vaikka mitä: raidallista, piikikästä, myrkyllistä, makrillia, kakkakalaa jota ei saanut ottaa veneeseen kun se kakkasi heti pitkin poikin ja tietysti minun isoin kala, josta villiintyi miehistökin. 

Heti alkoi kysely että aijommeko tehdä kalasta ruokaa. Vastasin että ei, en tee sillä mitään. Miehistö (eli molemmat miehet) olivat silminnähden järkyttyneitä. Toistelivat "että et?" ja kysyivät mitä sitten teen sille. Vastasin että en mitään, voitte pitää sen, samoin kuin muutkin meidän saamamme kalat. Silloin alkoi kuhina. Miehet laittoivat kalan omaan yksiöön ja kiittelivät todella vuolaasti. Tässä vaiheessa päätin, etten jätä tippiä, sillä tuo kala taisi ajaa asiansa (eikä siitä tipistä kyllä enää edes vihjailtu tämän jälkeen).. Mikä lie fisu onkaan.


Päivän isoin ja paras kala. Kuvassa kalaa pitää aikuinen mies.
Tietääkö joku mikä fisu on kyseessä?


Portugali
Takaisin satamaan. Alkaa aurinkokin lämmittämään.

Portugali

Portugali

Portugali
Tällä paatilla oltiin kalassa.

Kalastuksen jälkeen suunnattiin välipalalle ja auton nokka kohti vesipuistoa.  Vesipuisto oli Aqualand niminen paikka, vajaan kolmen vartin päässä Alvorista. 

Vesipuistossa kierreltiin jokainen mäki, mihin päästiin, ettei varpaat pala kuumalla kivetyksellä. Hetki meni, ennen kuin tajuttiin paikan idea.. Nimittäin ensimmäinen mäki heti sisäänkäynnin kohdalla oli sellainen, mihin piti jonottaa, saada joko rengas tai alusta (riippui laskiko oikealle vai vasemmalle) ja viedä se laskuväline itse ylös. Sinäänsä juu ihan selkeä, mutta ihmiselle joka ei ole ikinä vastaavaa käytäntöä nähnyt, oli aluksi outoa jonottaa vapautuvia rinkuloita.

Mäkiä oli tosiaan joka lähtöön, oli lapsille ihan naurettavan pieniä ja sitten aikuisille hurjia.. Itse laskin metalliränniä pitkin niin, että lähtö tapahtui melkein pystysuoraan alaspäin ja toinen oli parin metrin "liukumäki" suoraan alas pieneen 4m syvään altaaseen. Lopuksi vielä laskettiin hydromäestä, jossa oli kolme eri putkea erilaisine mutkineen. Kivaa oli!

Aurinkolaseja, hattua tai kellukkeita ei saanut käyttää liukumäissä. Kellumisreitillä, uima-altaassa ja lasten touhualtaissa sai käyttää (tai käytettiin ilman lupaa). Vesipuistossa sitten vierähtikin useampi tunti ja saattaa olla että nahkakin paloi varpaiden lisäksi.. 


Portugali

Portugali

Syömässä käytiin paikallisessa steak housessa ja palvelu oli todella hyvää, myös muutamia sanoja suomeksi. Hinta-laatusuhde oli kyllä kohdillaan.

Portugali

Portugali
Tässäkö tämä päivän ruoka nyt olikin?

Portugali

Portugali

Portugali

Portugali

Portugali

Nyt on kassit pakattu ja aamulla kentälle ja takaisin arkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..