torstai 28. joulukuuta 2017

Kroatian matkapäiväkirja osa 2/2

Päivä 5


Keskiviikkona oli taas hidas aamu. Iltapäivästä suunnattiin kohti Slovenian rajaa. Rajalle asti ei vielä kyllä keretty, vaikkei sinne pitkä matka olisikaan. Käytiin jonkun kyläpahasen rannalla kävelemässä ja katselemassa ränsistyneitä rakennuksia. Tänään vuorossa oli tammenterho sota. 


Iso kiinteistö kokonaan tyhjänä ja ränsistyneenä.

Tämä näyttää kaukaa kauniilta..


Seuraava pysähdys oli jo lähellä rajaa Umagissa. Siellä oli autiota. Meidän lisäksi ei ollut kuin kourallinen muita ihmisiä. Päädyttiin fast Food Frediin syömään. Ruuassa ei ollut valottamista, mutta muussa ehkä vähän.. otettoin vielä jäätelöt auringonlaskua ihastellessa. 


Kroatia
Kroatia

Kroatia
Ei jatkoon. Ennemmin söi kun nälkää näki, mutta ei se silti herkkua ollut..


Kroatia

Kroatia

Kroatia

Kroatia
Auringonlasku Umagissa.

Jäätelöiden jälkeen suunta oli kohti majapaikkaa, kun repsikkakin valitteli kipeää oloa. Ehkä tämä vielä iloksi muuttuu, kun lämmityskin saatiin asunnolla toimimaan..
ps. Kilometrejä tullu tähän mennessä 600 ja kyllä opelilla ajaminen hävittää ajotaidot ja järjen.


Päivä 6


Torstai. Se toi mukanaan kipeän miehen. Siispä tänään poistuttiin asunnosta vasta nälän saapuessa, iltapäivällä. Käytiin äitipuoleni ja hänen äitinsä kanssa syömässä heidän asuntonsa lähellä. Samalla tuli vierailtua louhoksella, josta amfiteatterin kivet on aikanaan louhittu, sekä opel tankattu. Bensa on 1,30€/l, eli ei mitenkään erityisen halpaa. No, katsotaan mitä huominen keksii tuoda tullessaan.Paikallinen wieninleike.


kroatia

Kroatia

Kroatia

Kroatia

Kroatia
Kroatia


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päivä 7


Niin se kaikki kiva loppuu aikanaan. Viimisen kokonaisen päivän kunniaksi oltiin taas hitaita liikkeelle lähtijöitä. Yllättäin se oli taas nälkä, joka pakotti muutkin lähtemään mukaani kaupunkiin. Päädyttiin tutkimaan viereistä kylää: Fazanaa. Pieni ja söpö kylä, kuten melkein kaikki täällä. Satamassa puksputti laivat, kissat kyttäsi terasseilla ruokailevia ja suurin osa paikoista oli kiinni. Päädyttiin rantaan syömään pihvit. Ihan jees oli, ei muuta valittamista kun se, että jos tilaa kanaa, niin miksi sen väliin pitää tunkea kinkkua ja sipulikastikkeeseen pekonin paloja?!? Ruuan jälkeen otettiin viereisestä kioskista jäätelöt (vasta neljännet tällä reissulla) ja lähdettiin etsimään rantaa ennen kuin aurinko kerkeää tippua mereen. 


Nämä maisemat oli terassilta. Kyllä se merikin tuolla näkyy jos tarkkaa katsoo!

Kroatia
Fazanan rantakatu

Kroatia

Kroatia
Turistikadulta sai parhaat ruuat reissussa.

Gelato

Fazana

Fazana
Kroatia


Nopeasti löytyi caravan camping merkki rantaan päin, joten sinne siis. Koska turistikausi on ohi, asuntovaunut oli kelmutettu. Rannalla ei lisäksemme ollut muita. Äkkiä vaatteet pois ja veteen. Tai siis ne, ketkä uskalsi, eli vain isompi tytöistä. Vähän kävelyä rantaa pitkin ja lidlin kautta takaisin asunnolle. Huomenna olisikin tarkoitus saapua Suomeen, jossa kuulemiemme huhujen mukaan olisi jo muka luntakin?


Istrian niemimaa

Kroatia

Kroatia
Sinne se aurinko taas hävisi.


Kotiin päin (päivä 8)


Lauantai aamupäivästä luovutettiin asunto. Tästä hämmentyneinä (laskettiin lasit ja tutkittiin patjat) suuntasimme Pulassa olevaan aquriumiin. Siellä vierähti jokunen tovi. Oli kilpikonnia, haita, merihevosia ja liskoja. Aquarium on tehty vanhaan linnaan, joten voitte arvata miten kiva oli kapeita käytäviä tallata ees taas. Kun kaikensuomuiset kaverit oli tutkittu, suunnattiin viereiselle leikkipaikalle. 

Kroatia
Kroatia

Kroatia

Kroatia
Kroatia

Kroatia

Kroatia

Kroatia

Kroatia

Kroatia

Kroatia
Aquariumin katolta maisemat näyttää tältä.


Siellä sitten vierähti myös jokunen tovi. Seuraava tehtävä oli etsiä ruokaa. Päätettiin lähestyä Pulan keskustaa "takaa päin". Hetken parkkia etsittyä löytyi sopiva. Ruokaa saatiin sitten etsiä vähän kauemmin, kun tuntui että olisimme palanneet Jugoslavian aikaan kaikkine ränsistyneineen taloineen ja muureineen, eikä näin slow season aikaan mikään paikka tuntunut olevan auki. 


Kroatia

Lopulta ruokapaikka löytyi ja oli kyllä kämäinen ruoka ja palvelu. Jälkkäriksi löydettiin jäätelöt, mitkä meni heittämällä reissun huonoimmiksi. ÄLÄ osta jäätelöitä kauppahallin lähettyviltä! Mahat täysi, parkkisakko ikkunassa ja kissa opelin katolla mietittiin seuraavaa siirtoa. Parkkisakko jätettiin autovuokraamon huoleksi ja kissan nostin pois katolta. Tämän jälkeen suunnattiin pikkuiseen kylään vähän matkan päähän lentokentästä. Tarkoitus oli päästä niemenkärjen vastakkaiselle rannalle, mutta lopputuloksena ajoin opelilla pienempiä ja röykkyisempiä teitä kun mies offroadia ajaessaan Portugalissa. Rannalle ei useista yrityksistä huolimatta päästy, mutta lentokentälle päästiin. 


Kroatia
Jotain juustoa. Kuulemma tosi pahaa.

Kroatia
Älkää antako ulkonäön hämätä. Ranskalaiset oli ihan jees.

Pula
Ei kuulemma herkkua ribsitkään.

Kroatia

Kroatia
Tämmönen kaveri löytyi opelin katolta.

Istrian niemimaa
Ei löydetty tietä rantaan, vaikka kovasti yritettiin.

Istrian niemimaa


Opel aka Snörre jätettiin sinne, samoin raivostuttava autovuokraamon täti ja suunnattiin kohti terminaalia. Pienin pääsi huumetestiin, miehen piti riisua kengätkin. Vähän leikkimistä, puhelimien latausta ja haahuilua. Ajoissa koneessa kohti kylmää ja lumista Suomea. Ollaan kuulemma 5min etuajassa! Noh, kyllä tässä on jo omaa sänkyä ikävä, sekä sitä, että ei tarvi joka askelta varoa, ettei alakerran mummo häiriinny. Älkää huoliko, mies mainitsi jo uuden matkan ja vielä tätäkin matkaa on jäljellä!

Kroatia
 

8 kommenttia:

 1. Kiitos kun jätit linkin blogiisi Viikon Kuva Maailmalta - Link Up Partyyn!
  Ihanan näköisiä jäätelöitä! Teillä on ollut tosi mielenkiintoinen matka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kaikki jäätelöt ei vaan valitettavasti ollut herkullisia, mutta kyllä ne syötäviä oli. Enkä olisi uskonut että parhas jäätelö löytyy amfiteatterin vierestä ja huonoin kauppahallin vierestä.

   Poista
 2. Kiva lukea matkakertomusta Kroatiasta. En ole siellä vielä käynyt, mutta suunnitelmissa on. On vain niin paljon nähtävää ja niin vähän aikaa ja rajalliset resurssit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se valitettavasti on, että aika ja resurssit ovat rajallisia. Kroatia on kyllä kaunis paikka, mutta en tiedä suositteleisinko sitä ainakaan oman kokemuksen perusteella. Tietysti vasta vajaa puolet maasta nähnyt ja kipeä matkaseura varmasti vaikutti kokemukseen. Toivottavasti oma reissusi on onnistuneempi! :)

   Poista
 3. Aah Kroatia!
  Edellisenä vuonna oltiin Zagrebissa ja oli ihan jees mut ei silleen et halusin takas, viime kesänä mentiin uudelleen rannikolle ja sinne jäi sydän!
  Teillä oli aika kurjat ruokakokemukset, musta taas tuntu et parhaimpia ruokia sai juurikin tuolla. Ja mä kuolasin noiden sun jäätelökuvien perään, nekin oli herkullisia!
  meinaatteko palata takasin..?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että Kroatistakin on erilaisia kokemuksia! Ehkä vika oli ajassa ja paikassa, kipeässä matkaseurassa ja odotuksissa. Ruokakokemuksiin voi hyvinkin vaikuttaa se että suurin osa (tai ainakin siltä vaikutti) ruokapaikoista oli kiinni. Jäätelö oli kyllä poikkeusta lukuunottamatta hyvää!
   Eihän sitä koskaan tiedä palataanko takaisin. Itse ajattelin toissa kesäisen Vietnamin jälkeen ettei sinne enää ikinä, mutta nyt uhkaavissa määrin on noussut polttava kuume päästä tutkimaan loputkin Vietnamista. :) Aijotteko itse suunnata vielä Kroatiaan? :)

   Poista
 4. Me oltiin omalla Balkanin reissulla Kroatian lisäksi Bosnia&Hertsegovinassa ja Montenegrossa ja huonoimmat fiilikset jäi Kroatian ruuista. Saatiin me sielläkin sellaisia annoksia, joita olisi voinut mielellään syödä koko lomankin ajan, mutta siellä meille tuotiin eteemme myös ne kaikkein vaatimattomimmat ja epäonnistuneimmat sapuskat. Ainakin oman kokemuksen mukaan vaihtelu on suurta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse haaveilen myös road tripistä tuolla, mutta tällä kertaa jäi haaveeksi. Toiveissa oli käydä Slovenian ja Italian puolella, sekä Plitvicenissä vesiputouksia katsomassa.

   Kiva kuulla ettei oltu ainoita, jotka pettyi ruokiin, vaikkei se kyllä kiva olekaan. Missä näistä mainitsemista maista mielestäsi sai parhaat ruuat? :)

   Poista

Kynä sauhuamaan..