tiistai 12. joulukuuta 2017

Tykkimäessä pelkällä sisäänpääsymaksulla

Kaikki on varmasti kuullut jossain mainoksen, mitä kaikkea kivaa voit tehdä pelkällä sisäänpääsymaksulla. Niin minäkin. Monta kertaa. Ehkä jopa yhden kerran liikaa.

Meillä asuu kaksi alakouluikäistä tyttöä. Kun he kuulivat, että Robin on meidän nurkilla, Tykkimäessä, niin mitä sitä ei hyvä äiti lastensa vuoksi tekisi. Kuitenkin, parisenkymmentä euroa siitä, että kuulet, muttet näe, tuntui rahan tuhlaukselta. Siispä päätettiin kokeilla tuota "pelkällä sisäänpääsymaksulla" taktiikkaa ja menimme ennen klo 17 alueelle, jolloin sisään pääsi 5 euron hintaan. Myöhemmin hinta olisi ollut 10e (tarkemmat tiedot täältä).

Koska rannekkeita ei nyt ostettu, vaihtoehdot olivat rajalliset. Tytöt toivoivat pääsevänsä yhteen laitteeseen. Tähän äiti suostui muitta mutkitta, kun tytöt ehdottivat 5D näytöstä. Tämä ei suuresti rahapussia verottanut (pakko tunnustaa etten enää hintaa muista, mutta jokusen euron se oli). Kävimme katsomassa merenalaisen maailman.

Kouvolan Lakritsi Cinema 5D
Lasit päähän ja meren syvyyksiin!

Kyllä kannatti! Esitys oli hauska, vaikka lopussa pienimmät saattoivat vähän pelästyä. Vedessä heiluttiin, keinuttiin, törmäiltiin ja lopuksi meinattiin tulla syödyiksi. Vettä roiskui meidänkin päällemme, kun sukellusveneen lasi meni rikki. Vastaavan kokemuksen sain viime kesänä Vietnamissa, mutta lapsille tämä oli ainutkertainen kokemus.

Seuraavana vuorossa oli Minimaatila. Vaikka meillä on ja on ollut jos vaikka mitä karvaturria ja höyhenpeitteistä yksilöä, niin aina nuo luppakorvat, pienet piipertäjät ja pässinpäät jaksavat kiinnostaa ja ilahduttaa.

Minimaatila

Minimaatila

Minimaatila

Minimaatila

Minimaatila

Eläimiä löytyi muualtakin kuin vain Minimaatilalta. Sorsaperheitä uiskenteli Tykkimäen "suuren suurissa" vesistöissä, välittämättä tuon taivaallista erilaisista kiljahduksista ja pällistelijöistä.

Kouvola
Kvaak kvaak!

Kouvola

Eläinten tarkkailun jälkeen ostettiin ranskalaiset ja odotettiin ystävääni leikkipaikalla, joka innostui lähtemään seuraksemme. Leikkipaikalla lapset purkivat viimeiset ylimääräiset energiat, jotta maltettaisiin olla suunnilleen paikoillaan katsomassa Robinia.

Tykkimäki
Keski-ikä 10v? 😀

Tykkimäki
Siellä se Robin on, uskokaa pois!

Robin

Tykkimäki

Keikkaseurani. 😘

Kuultiin Hula hulat sun muut (muutamia Robinin esityksiä Tykkimäestä löytyy täältä), sekä tietenkin sen hetken kuumin uutuus: Vain Elämää ohjelmasta tuttu Rakkaus on lumivalkoinen

Ei valittamista esiintyjässä, ei paikassa, eikä etenkään hintalapussa. Kyllä nautittiin koko rahan edestä. "Ja kaikki tämä vain sisäänpääsymaksun hinnalla!" (Ainakin melkin.)

Eikä tuo ajoitus Robinia katsomaan yhtään huonompi ollut. Useasti tullut mietittyä eri artisteja/tapahtumia yms että seuraavan kerran sitten. Noh, Robinin kohdalla seuraava mahdollisuus meillä olisi ollut loppuun myyty Hartwall areenan keikka.. Onneksi ei jääty odottamaan sitä seuraavaa kertaa! Voi myös olla ettei myöhemmin tytöt olisi enää äitiä seuraksi kelpuuttanut, jos come backia olisi jääty odottamaan..

Ainut miinus Tykkimäelle parkkipaikasta. Yli tunti meni että pääsi parkkipaikalta pois. Enkä yhtään edes liioittele. Liikenteenohjaajia saisi jokunen ehkä olla paikalla, jos kävijöitä on niin paljon, ettei meinaa edes sekaan mahtua.

Tuosta parkkipaikalta poistumisen hitaudesta huolimatta voin suositella Tykkimäen konsertteja. Esiintyjät ovat oikeasti tunnettuja, näkemisen arvoisia esiintyjiä! Hinta ei päätä huimaa, vaikka tulisit ilta viiden jälkeen. Ainoa poikkeus on Jari Sillanpää. Sen näin jokunen vuosi sitten, ja toivon että olisi jäänyt näkemättä. Ei hänestä stand up koomikoksi ole, joten olisi vain laulanut.. Mutta muita esiintyjiä menkää ihmeessä katsomaan! Vaikka pelkällä sisäänpääsymaksun hinnalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynä sauhuamaan..