sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Vuosi 2017

Voihan vuosi 2017 minkä teit!


Nostit matkakuumeeni ihan uusiin ulottuvuuksiin, sait miehenikin melkein innostumaan matkailusta ja lapsetkin nauttivat joka päiväisestä jäätelöstä.

Näytit miten upeaa on niin kotimaassa kuin hitusen kauempanakin! Keinutit laivaa niin, että pysytyssä pysyminen oli lähes mahdotonta!


Miltä siis vuosi 2017 oikein näytti?


Pientä esimakua on jo tullut, kun kirjoitin Miten Summer '17 bucket list toteutui? Matkustettua tuli lähelle ja hitusen kauemmaskin. Tässä siis yhteenveto viime vuodesta:


Suomi


Kotimaassa tuli suurimmaksi osin vierailtua ihan täällä kotikulmilla Kouvolassa ja Iitissä. Iitissä kävin äitin ja pikkusiskon kanssa pesemässä mattoja useampaan kertaan, sekä uimassa hyytävän kylmässä vedessä!

Toukokuussa vesi on kylmää! En suosittele uimista.

Käykö joku muukin vielä mattopyykillä?


Tuli ulkoiltua aamuyöllä ulkona, kun oltiin juuri Jyväskylästä saavuttu ja aurinko jo nousi. Taisi olla matkan paras hetki!


Vaikka moni sanookin, että kesällä satoi koko ajan, minusta kesällä paistoi aurinko. Kukat kukki (kaikki muut paitsi ne mitkä oli kukkapenkissäni) ja joka paikassa oli vihreää. Jos ette usko, katsokaa vaikka!
Syksy toi mukanaan uudet tuulet. Ei pelkästään lämpöisiä elokuun tuulia, vaan myös muutoksia. Sain työpaikan. En tosin ihan läheltä. Työmatkani on päivässä vain 300km edestakaisin. Tuli myös nautittua lähiruokaa omalta marjamaalta.

Lähiruokaa parhaimmillaan!

Kuka ottaa matokääretorttua?

Koirien kanssa tuli ulkoiltua kävellen ja pyörällä. Metsään ei monesti menty, sillä vanhin koira ei siellä enää pääse liikkumaan kovinkaan paljoa.Syksyllä tuli bongattua pari kyykäärmettä, käytyä lakkasuolla ja mustikassa. Lakkoja oli muuten enemmän kun koskaan aikaisemmin muistan. Mies oli tyytyväinen. Viimeisellä reissulla suolle vettä alkoi tulla kaatamalla ja olimme kaikki kuin suihkussa vaatteet päällä käyneitä.


Isoveli vei minut metsään. Käytiin Hiidenvuorella ihailemassa upeita syksyisiä maisemia lasten kanssa.

Iitti
Hiidenvuori

Halloween kurpitsat omasta takaa!

Kaikki ei aina mene niinkuin toivoisi ja eräs työmatka keskeytyi räjähtäneeseen takakumiin. Ei paljoa naurattanut. Varapyörää ei tietenkään ollut mukana. Onneksi miehellä oli vapaapäivä ja hän tuli melkein 100km päähän pelastamaan neidon hädästä. Rengas luovutti pari päivää liian aikaiseen, sillä muutaman päivän päästä oli talvikumit jo alla.


Joku ehkä saattoi Instagramista huomata, että olin myös arki-iltana käynyt viihteellä. Voitin edellisenä aamuna Suomirockin kilpailusta liput seuraavan illan Eläköön SuomiRock gaalaan Tavastia klubille Helsinkiin. Onneksi kaverini on yllytyshullu ja yhdellä soitolla oli seuralainen mukana.

Tavastia


Tässä näin lyhyesti Suomen kesä. Lisäksi tuli käytyä Kouvolassa (#munbetonihelvetti) useammassakin eri paikassa: Kymijoen rannalla, Tykkimäen actionparkissa, Tykkimäen saunalla, liikennepuistossa, rantafestareilla, nauttimassa bensankatkuisesta kisatunnelmasta Pikkusuolla, Mustilan puutarthassa ja Robinia katsomassa Tykkimäessä. Teatterissakin tuli käytyä niin Kovolan teatterissa, Kangasalan lepokodissa, Korvenkylässä, kuin Siurossakin.

Helsingissä vierailtiin peräti kolme kertaa tuon Eläkään SuomiRock gaalan lisäksi; Lapsimessuilla ja Korkeasaaressa, Linnanmäellä ja Fazer+Flaminco. Työporukalla pidettiin virkistyspäivä georgialaisen ruua parissa (ei ole minun juttu) ja Game Over escape roomissa. Oli kivaa, suosittelen!


Eurooppa


Viron kamaralla tuli pyörähdettyä kahteen kertaan, molemmat oli tyttöjen reissuja. Ensimmäinen oli keväällä ja toinen nyt joulukuun alussa. Joulukuun reissu oli tarkoitus olla Riikaan asti menevä, mutta koska laivayhtiö lopetti liikennöinnin pari päivää ennen matkaa, ei vastaavalla aikataululla olevaa uutta löytynyt ja matka jäi toteutumatta. Silti matkustimme tyttöporukalla Tallinnaan päiväksi. Tuulet ei olleet kuin 12m/s ja puuskat vielä enemmän. Tallinnassa satoi melkein koko päivän räntää. Pikkusiskoni totesi reissun päätyttyä ettei matkusta kanssani enää ikinä minnekään! Mieheni mielestä se oli fiksu päätös.


Joulumarkkinat

Viron lisäksi tuli käytyä Portugalissa ja Kroatiassa. Niistä molemmista reissuista olenkin jo kirjoittanut. Yhteenvetona voisin sanoa että Portugalissa polttaa aurinko ihoa, mutta ihmiset ovat ystävällisempiä ja ruoka parempaa. Rannalla on ihmisen hyvä olla.

Näillä rannoilla kyllä viihtyi!

Portiugalin matkapäiväkirja osa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ja yhteenveto
Portugalissa käytiin maailman laidalla, vuorilla omatoimisesti kuin offroadia ajaen, luola risteilyllä ja kalassa, kaikkien niiden rantojen lisäksi.

Kroatiassa taas oli auringonlaskut satumaisia ja söpöjä pieniä kyliä oli vieri vieressä. Ihmiset taisi säästää kasvolihaksiaan, kun hymy oli todella tiukassa.


Amfiteatteri


Tässä linkit Kroatian matkapäiväkirjan 1:seen ja 2:een osaan, sekä yhteenveto. Kroatista ei tosiaan löydetty uimarantoja, ei hyvää ruokaa, eikä oikein muutakaan, paitsi Gelato jäätelöä ja rentoa yhdessäoloa.


Miltä teidän viime vuosi näytti? 
Toteutuiko matkahaaveet? 
Entä täyttikö matkakohteet odotukset?


Oikein hyvää kuluvaa vuotta teille kaikille! 😊


4 kommenttia:

 1. Matokäärmetorttu, hajonnut rengas ja syksyn vaahteran värit oli sykähdyttävin kolmikko kuvissa. Nuo renkaat hajoamiset on aina ikäviä. Itsellä hajosi rengas viikolla, mutta onneksi pystyi ajamaan sen suoraan rengaskorjaamolle. Tuollaiset reissut jää mieleen, vaikka ei haluaisikaan.

  Mukavaa reissuvuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rami. Tuo matokääretorttu oli kyllä vaihtoehdoista suosituin niillä synttäreillä. :D

   Onneksi pääsit renkaan kanssa korjaamolle asti. Tuolla ei olisi ajanut kyllä. Toivottavasti vastaavia ei tapahtuisi ainakaan ulkomailla omalle kohdalle, kun siellä en voi soittaa miestä apuun. ;)

   Hyvää reissuvuotta sinullekin! :)

   Poista
 2. Mukavalta kuulosti teidän viime vuosi. Oma vuosi oli ihan hyvä vuosi: useampi risteily lasten kanssa, ulkomailla niiden lisäksi käytiin Espanjassa, Thaimaassa ja Kreikassa. Näistä yllätti Kreikka kummallakin matkalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sinullakin ollut kivan kuuloinen reissuvuosi! :) Itseäni on myös alkanut tuo Kreikka kiinnostamaan, lähinnä saarihyppelyn merkeissä. Thaimaassa olisi kiva käydä, jos saisi erilaisia kokemuksia kuin viikonlopun Bangkokin reissusta..

   Poista

Kynä sauhuamaan..